GÜREŞ ŞAMPİYONASI'NA AÇILIŞ SEREMONİSİ DÜZENLENDİ

Samsun Canik Atatürk Spor Salonu'nda 19-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan U23 Grekoromen Güreş Şampiyonasının açılış seremonisi gerçekleştirildi [gallery ids="44659,44658,44657"]

Samsun Canik Atatürk Spor Salonu’nda 19-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan U23 Grekoromen Güreş Şampiyonasının açılış seremonisi gerçekleştirildi

[gallery ids="44659,44658,44657"]
SAYIN VALİMİZE VE SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan U23 Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın açılış seremonisi, şampiyonaya katılan 38 ilden 400 sporcunun geçidi ile başladı. Türkiye Grekoromen Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın U23 Grekoromen Güreş Şampiyonası açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, ’’Türk güreşinin duayeni olan Yaşar Doğu'nun memleketi Samsunumuza hoş geldiniz. Açılış törenine katılan başta Sayın Valimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Samsun güreş için çok önemli bir ildir. Samsunumuz Türk güreşine çok büyük şampiyonluklar kazandırmış bir ilimizdir. Samsun ilimizden yeniden 2020-2024 yıllarında yeni Yaşar Doğu'lar, Mustafa Dağıstanlılar yetiştireceğimize ve çıkaracağımıza inanıyorum ”dedi.
ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EVE SAHİPLİĞİ YAPMAKTADIR
Vali İbrahim ŞAHİN U23 Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmasında, "Samsun hemen hemen her hafta ya ulusal ya da uluslararası müsabakalara eve sahipliği yapmaktadır. Bu konuda Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı iletmek istiyorum. Samsun bu yapılan müsabakalarla 2017 yılında ilimizde yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için bir antrenman alanı halini almaktadır. 2017 yılında ilimizde yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Türkiye Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar yapılmış en büyük spor organizasyonlarından biri olacaktır. Bu konuda çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz" diye konuştu. 
GENÇLERİN BURADA OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRİYOR

Bu tarz müsabakalar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yılı için de çok ciddi hazırlık yapma adına bir güzellik katacaktır vurgusunu yapan Vali Şahin," Bu gün özellikle bu sevgili yavruların, gençlerin burada olması bizleri sevindiriyor. Samsun Yaşar Doğu’nun ve Mustafa Dağıstanlı gibi efsane güreşçilerin şehridir. Samsun güreş severlerin şehridir. Bu müsabakaların kazasız, belasız gerek kendilerine, gerek şehrimize ilave katkılar sağlaması temennisiyle hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi.
BAŞKAN AYDIN, VALİ ŞAHİN'E ŞİLT TAKDİM ETTİ
Konuşmaların ardından Türkiye Grekoromen Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Vali İbrahim Şahin'e yaptıkları katkılardan dolayı şilt takdim etti.U23 Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın açılış seremonisine ayrıca, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, davetliler, sporcular ve çok sayıda güreş sever katıldı.
Köksal ÖNER