HABLEMİTOĞLU'NU SAYGI ve SEVGİ İLE ANIYORUZ!…

ADD Samsun Şube Başkanı Dr

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Necip Hablemitoğlu’nu katledilişinin 16.  Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada;
Tam bağımsızlığın, ulusal bütünlüğün, laikliğin, Türklüğün ve Atatürkçülüğün gür sesi, cesur yüreği Necip Hablemitoğlu’nu katledilişinin 16.  yıldönümünde manevi varlığı önünde saygı ile eğilerek anıyoruz.
O yaşamı boyunca dürüstlükten, araştırmaktan, okumaktan, yazmaktan, bilimsellikten ödün vermeden mücadele etmiş cumhuriyet tarihçisi, bilim insanı kendi deyimi ile gerçek bir yurtsever ve Atatürk’ün manevi mirasçısıdır.
Fethullah Gülen’in aslında bir terör örgütü lideri olduğunu, devleti ele geçirmek için yetiştirdiği militanları ile birlikte bu amaç uğrunda çalıştığını ilk kez tespit eden ve dillendiren Necip Hablemitoğlu bedenen aramızdan ayrılmış olsa da tüm devrim şehitlerimizin olduğu gibi, fikirleri ile hala yolumuzu aydınlatandır.
Emperyalizme karşı “tam bağımsızlık” diyen aydınlarımızı yok ederek ulusal bilinci yok edeceğini zanneden; Türkiye’yi ortaçağ karanlığına, siyasal ümmetçilik batağına çekmeye çalışan din tacirlerinin, gericilerin, yabancı servis ajanlarının ve işbirlikçilerinin sadece son kurbanıdır.
Daha önce katledilen Uğur Mumcu, Bahriye Üçok,  Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy gibi Cumhuriyet aydınlarının öldürülmesinde araç olan tetikçilerin kim oldukları, ideolojileri, tabiiyetleri, inançları ya da inançsızlıkları bizce artık önemli değildir. Tam bağımsızlık mücadelesinde katledilen devrim şehitlerimizin katilleri ve azmettiricilerinin tespiti; fırsatçılık, çıkar hesapları, siyasi oy kaygısı ile hareket eden siyasetçilerden ve laikliği dinsizlik olarak gören, dini siyasete alet etmekten geri durmayan, her fırsatta cumhuriyetin kuruluş değerlerine, kurucu kadrosuna saldırmaktan çekinmeyen muktedirlerden ve yandaşlarından da beklemiyoruz.
Bu cinayetlerin arkasındaki azmettiricilerin, müttefik görünümlü emperyalist sömürgecilerin olduğu, niyetleri ve metotları artık aşikâr olup artık beklentimiz; olan biteni izleyen milyonlarca sessiz örgütsüz dağınık Türk yurtseverlerinin bu cinayetlerin tekrarlanmaması için Türklük, Ulusal birlik ve Atatürk ortak paydasında omuz omuza vermesi ve birlik olmasıdır.
Tüm yurtseverlere düşen bu emperyalist çetelerin sağladığı sermaye, istihbarat, enformasyon desteği ile yasamayı, yürütmeyi, yargıyı ele geçiren örgütlü vatan hainleri ve işbirlikçilerinin peşlerinden sürükledikleri ulusal bilinçten yoksun halkımızı aydınlatmak, sivil toplum cemaatleri denilen, yobazlığın küreselleşmiş hali olan tarikatların pençesinden kurtarmaktır.
Sönen her mumun ardından binlercesini yakacağız, mumlar değil karanlık isteyenlerin nefesleri tükeninceye kadar. Devrim şehitlerin sadece ölüm yıl dönümlerinde anmayacağız. Neden öldürüldüklerin, susturulduklarını sorgulayacak ve hesabını soracağız.
Cumhuriyeti çökertmenize, Sevr dayatmanıza ve Ortadoğu bataklığında ortaçağ karanlığında yaşatma isteğinize direneceğiz ve kazanacağız
“Kemalist budur. Ateşte pişen çelik gibi dağlanır yüreği acıyla, çıplak elleriyle tutar kor gibi ateş gibi kardeşinin sonsuza uzanan bedenini, Kemalist yanar meşale olur nice karanlık böyle aydınlanır.''
Tüm Devrim şehitlerimizin Ruhları Şad olsun.