Hacı Mehmet Vuraloğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında hayata gözlerini yuman Samsun'un sevilen ve hayırseverliğiyle bilinen simalarından iş insanı Hacı Mehmet Vuraloğlu sevenleri tarafında son yolculuğuna uğurlandı.

Karadeniz bölgesinde tanınan ve bilinen, sevilen, hayırsever siması Mehmet Vuraloğlu 1926 Of doğumlu Mehmet Vuraloğlu küçük yaşlarda Bafra ya yerleşmiş ve uzun yıllar boyunca ilçe bazında hizmet verdikten sonra Samsun da müteahhitlik hizmetlerinde bulunan Vuraloğlu'nun cenazesi, Bafra Asri Mezarlıktaki, aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Hitabeti Güzel Bir İnsandı
Bafra’daki cenaze namazında konuşan eski Ak Parti Milletvekili Musa Uzunkaya, “Hacı Mehmet Vuraloğlu, uzun yıllar hayır işlerinde koşturan, ruhu genç, aktif ve hitabeti güzel bir insandı. Uzun yıllardan beridir tanıyan kişi olarak, ne zaman karşılaşsak, mutlaka bir güzel hatırasını paylaşırdı. Her zaman güzel hüsnü hatıralarla yad edeceğiz ”şeklinde konuştu
19 Mayıs’ta Çok Hizmeti Vardır
Cenaze namazını kıldıran Kamil Şenocak  ise, “ Hacı Mehmet abimizin, benim ilçem olan 19 Mayısta da çok hizmeti vardır. Hayırlı hizmetlerle bir ömürü geçirmiştir. 19 Mayıs ilçesinde kurduğumuz bir hizmet vakfında, Bafra da bulunan bir gayrimenkulünü sermaye olarak göstermiş ve vakfı kurmamıza öncülük ederek, bizlere destek vermiş bir büyüğümüzdür” diye konuştu.
Merhum Hayırsever Bir İş Adamıydı
Yaptığı büyük hizmetlerden bahşeden Samsun İl Milli Eğitim ve ayrıca Kahramanmaraş eski Müdürü Tahsin Nas,“ Hacı Mehmet amca, hem büyüğümüz hem akrabamızdı. Ben onu uzun yıllardır tanımaktayım.  Eğitim camiasına 1990 yıllarda, Bafra’daki Beşyol Şehir merkezinde yaptığı Vuraloğlu İş Merkezinin, büyük bir katını Bafra Öğretmenevi olarak ve yine büyük bir katı da  Bafra Din Görevlilerine ve büyük bir bölümü de Halk Eğitim Merkezi olarak hibe eden, daha sonraki yıllarda da özellikle Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin 2004 yılında kuruluşunda daha önce bağışlamış olduğu binayı yeniden onarım bakım işlemlerini yaptırarak, Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak hizmete hazır hale getirmişti. 1990 yıllarda Eğitimi Yüzde Yüz Destek Vb. bir kampanyaların dahi olmadığı dönemde bağış yaparak, eğitime olan yakınlığını ve desteğini göstermiştir. Bunların dışında da eğitim kurumlarına her zaman maddi ve manevi desteklerde bulunmuştur. Samsun genelinde ve Bafra özelinde de her zaman toplum yararına katkılarda bulunacak sivil toplum hizmetlerinde önlerde olan bir kişiliğe sahip olmuştur. Örnek olarak Bafra İmam Hatip Lisesi ile Bafra Lisesinde uzun yıllar Aile Birliklerinde görev almış olup, diğer okulların da her türlü ihtiyaçlarının giderilmesine katkılar sunmuştur. Mekânı cennet olsun” dedi.
Cenaze törenine, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun yanı sıra birçok bürokrat ve yönetici ile kalabalık halk topluluğu katıldı.
Köksal ÖNER