HACI YILMAZ YILMAZ, GÜREŞTE ADINI TÜRKİYE'YE DUYURDU

Çarşamba Belediyesi'nin destekleri ve Güreş Antrenörü İsmet Aykul hocanın yardımlarıyla Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu 6'inci sınıf öğrencilerinden Bünyamin Özcan 48 kg 'da Türkiye Şampiyonu olurken, Bu

Çarşamba Belediyesi’nin destekleri ve Güreş Antrenörü İsmet Aykul hocanın yardımlarıyla Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu 6’inci sınıf öğrencilerinden Bünyamin Özcan 48 kg ‘da Türkiye Şampiyonu olurken, Burhan Kazanç ise, 42 kg’da Samsun Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen Ortaokullar arası Grekoromen Güreş turnuvasında Samsun Şampiyonu oldu.
ÇOK BÜYÜK HEDEFİM VAR
2017 yılında Ortaokullar arası Grekoromen müsabakalarında 42 kilogramda Samsun’da düzenlenen Grup Şampiyonası’nda birinci olan Bünyamin Özcan Gecen yılda Antalya’da düzenlenen Güreş müsabakalarında  3 maçını tuş, 2 maçını puan üstünlüğüne göre tamamlayarak Samsun'a Türkiye Şampiyonu olarak  dönmüştü. Hedefinin Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu söyleyen Özcan, “Güreş sporunu çok seviyorum. Hedefim bu sporda ciddi başarılara imza atarak ay yıldızlı bayrağımızı şampiyonalarda göklere çektirerek İstiklal Marşımızı okutacağım. Samsunumuzu ve  Çarşamba ilçemizi dünyaya duyurabilmektir. Bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Zaten güreş branşına yatkın olduğunu, aileden gelen bir ata sporu olarak gördüğünü belirtmiştir. Bana bu yolda desteklerini esirgemeyen başta okul müdürümüz Hasan Demir, öğretmenlerimiz, ailem ve Çarşamba Belediye Spor Kulübündeki Antrenörlerim İsmet Aykul’ a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
SAMSUNUMUZUN GURURU OLDU
Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu Müdürü Hasan Demir ise, “Futbol ve atletizm gibi takım sporlarında olduğu kadar, bireysel branşlarda da başarılı bir okuluz. Bünyamin’ in geçen yıl Türkiye Şampiyonu olması hepimizi gururlandırmıştı. Bu başarı diğer öğrencilerimize de örnek oldu. Okulumuzda spor yapan gençlerimizin sayısının artması için çalışıyoruz. Sporcu gençlerimizin önümüzdeki günlerde çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz ve bu konudaki desteklerimizi esirgemiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca Arkadaşının izinden gittiği belirten Burhan Kazanç,” Aynı başarıları sergilemek için çok çalışıyorum. Ata sporu olan güreş alanında ismini ve okulumuzu yüksek başarılarla duyurmak istiyorum. Bu sporun hayatıma  ve yaşam şekline olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net