Hâkim ve Savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz.

BURO MEMUR-SEN'DEN İHTAR!  Hâkim ve Savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz

BURO MEMUR-SEN’DEN İHTAR!

 Hâkim ve Savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz.

Bu gün burada, Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye çalışanının uğradığı adaletsizlikleri haykırmak için toplandık. 

Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosya işlem görmekte, yüzlerce dosya da kayıtlara girmektedir. Her geçen gün artan iş yükü, Adliye personelinin göstermesi gereken fedakârlıklar da gün geçtikçe çoğalmaktadır. Adliye personeli ileri demokrasi için, ülkesi için, vatandaşlar için, adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalışmakta, mesai ücreti almadığı halde,  Öyle ki adalet personelinin yılda ortalama 5 bini soruşturma geçirmekte ve disiplin cezası almaktadır. Bu nedenle olağan dışı iş yükü karşısında yoğun bir şekilde geç vakitlere kadar, hafta sonları dâhil çalışmaktadır. Mahkemelerdeki dosya sayıları, yıllık işlem gören dosya sayıları ise cabası. Bunca iş yükü karşısında ödüllendirme, maaş ve özlük haklarında iyileştirme beklentisi içerisinde olan adalet çalışanları yine hayal kırıklığı yaşadı. Büro Memur Sen olarak bütün zorluklara rağmen fedakârca çalışan adalet çalışanlarının alamadığı fazla çalışma ücretlerinin verilmesi ve çalışanların yaşadığı hayal kırıklıklarının biran önce son bulmasını istiyoruz.

Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalar Adalet Bakanlığı'nda çalışan Yazı İşleri Müdürü, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Hizmetli, Şoför, Veznedar, İcra Memurları, 4/c Personeli, Bilgi İşlem Memurları, Mahkeme Uzmanları ( Pedegog. Psikolog, Sosyal Çalışmacı ). Teknik Personelimizi derinden üzmüştür. Adalet Bakanlığı yetkililerini bu adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Hâkim ve Savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz. Sayın Başbakan'ın memurları yok saymasını asla kabul etmiyoruz.

Biz Hâkim ve Savcıya Yapılan Zam ve Haklara asla karşı değiliz. Kendi personeline karşı adil olmayan,  personelini görmezden gelerek yıllardır yapılan bu uygulamalar,  Emekçi personelimizi üzmüştür.

Buradan Sayın Bekir Bozdağ başta olmak üzere tüm Adalet Bakanlığı yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz.

Bunun için:

- Adalet hizmetleri sınıfı mutlaka oluşturulmalıdır.

- Tüm adalet çalışanlarına insan onuruna, haysiyetine yakışır bir ücret verilmelidir.

- Nöbet ve havuz paraları tekrar ödenmelidir.

- Fazla mesai ücretleri adaletli bir şekilde ödenmelidir.

- Yol yardımları tüm ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır.

- Zabıt kâtipliği kadrolarının iş tanımının yapılarak zabıt kâtipliği güçlendirilmeli, Yeşil       Pasaport alabilmeli, Maliye özlüğünde 3 dereceye düşmeli,

- Mübaşirler Genel idari hizmetler sınıfına mutlaka geçirilmelidir.

- 4/C’li olarak Adliyelerde çalışan personel kadroya alınmalıdır.

- Yapılan yargı paketlerinde Adliye çalışanlarının görev tanımlarının yapılmalıdır.

- Emanet memurlarının iş riski tazminatları ve adalet hizmetleri tazminatları arttırılmalı, ücretleri yükseltilmelidir.

- Döner sermaye oluşturularak UYAP ve SMS gelirlerinden personele pay verilmelidir

Hükümet tarafından son günlerde, Akaryakıta, Doğalgaza, Elektriğe yapılan zamlar Tüm Devlet Memurların belini bükmüştür. Yapılan Zamların Devlet Memurlarına yansıması büyük olacaktır. Hükümet tarafından açıklanan YENİ TÜRKİYE HÜKÜMET PROGRAMINDA Tüm kamu çalışanlarını içine alacak bir ücret görülmemektedir. Tüm Devlet Memurlarına 2015 Yılı bütçe görüşmelerinde, ek bir zam yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu saydığımız maddeler Kamu çalışanların ve Adliye Çalışanların en doğal hakkıdır. Çalışanların hakkını kimsenin yemesine izin vermeyeceğiz. Hakkımız olanı, emeğimizin, alın terimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki personel eşitlik değil adalet istiyor. Unutulmamalıdır ki; Hak herkes için elbet bir gün tecelli edecek ve yine o gün hakkın tarafında olan kazanacaktır.

Samsun Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu