HALK HİZMET İÇİN YALVARIYOR!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 günlük Van gezisi sırasında etrafını saran vatandaşların halka ve belediyelere yardımcı olunması için kendilerine yalvardığını söyledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 günlük Van gezisi sırasında etrafını saran vatandaşların halka ve belediyelere yardımcı olunması için kendilerine yalvardığını söyledi.
Atakum ilçesinde gerçekleştirilen “STK Buluşması” programında konuşan Başkan Yılmaz, Van’da bulunan kardeş Belediyeler Tuşba ve Gevaş’da gerçekleştirdiği çalışma ziyaretleri sırasında edindiği çarpıcı izlenimleri katılımcılarla paylaştı ve ayrıca
Atakum Belediyesi’ne ait Yalı kafede yapılan toplantıya Samsun Milletvekilleri Gençlik ve Spor Bakanı, Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilikten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu İlçe Belediye Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
ÇÖPLER BİR YERE ATILIYOR BAŞKA BİRŞEY YAPILMIYOR

Başkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Van’da Samsun’un kardeş belediyeleri olan ve AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilen Tuşba ve Gevaş İlçelerinde yaptığı ziyaretler ve bölge ile ilgili edindiği izlenimler hakkında bilgi verdi. Van’da ilçe belediyelerini çöpleri topladığını ve belirlenen bir yere attıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Bunun dışında hiç kimse bir şey yapmıyor. Yani Büyükşehir beledileri de ilçe belediyeleri de hiçbir şey yapmıyor. İdeolojik şeylerle, organizasyonlarla uğraşıyorlar. Hâlbuki insanımızın hizmete ihtiyacı var. Şehirler değişiyor, dönüşüyor. Şehirler yeniden inşa ediliyor. Oradaki AK Partili Belediye olan iki kardeşimiz bu mücadele içerisinde, bütün bu olumsuz ortamın içerisinde belediye başkanlığını kazanmışlar ve kazandıkları belediye başkanlığının gereğini halka hizmet ederek, partimizin halka hizmet anlayışını, hizmet partisi anlayışını orada halka yansıtma yönünde bir mücadele veriyorlar. Ancak bu mücadelede önleri kesiliyor. Büyükşehir belediyesi meclisinde istedikleri kararları çıkartamıyorlar. Çıkarmalarını engelliyorlar. Meclislerde, şu anda burada ifade edemeyeceğim kadar bazı güvenlik sorunlarının da olduğu bir ortamda meclis toplantıları yapılıyor” diye konuştu.
İNSANLAR HİZMET İÇİN YALVARIYOR

Başkan Yılmaz, Cuma namazı sırasında halkın etraflarını sardığını belirterek, “Dün öğlen namazı sırasında halk etrafımız sardı ‘Allah için yalvarıyoruz size ne olur, hizmete ihtiyacımız var, bize, belediyelerimize yardımcı olun diyorlar. Bunu söyleyen insanların durumu belli ve bunları öylesine hamasi bir nutukla söylemiyorlar” Şeklinde konuştu.
SAMSUN BİR HUZUR ADASI

Samsun’un içinde bulunduğu konumu ve ortamıyla bir huzur adası olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz; “Şu anda bulunduğumuz, Genel Başkan Yardımcımızın, Bakanımızın, Valimizin, Milletvekilimizin bulunduğu böyle bir ortamda şehrimiz için ne yapabilirizi konuştuğumuz böyle bir ortamla orayı bir mukayese edin. Bu bizim için çok büyük bir avantaj, çok büyük bir olumlu pozisyon kullanıyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde, sıkıntılı ve problemli bölgelerin, illerin olduğu bir dönemde Samsunumuz adeta bir huzur adası” diye konuştu.
SAMSUN’UN 2016 YILI YOL HARİTASI BELİRLENECEK
2014 30 Mart seçimlerinden bu yana Büyükşehir Belediyelerinin hizmet sınırlarının genişlemesi ile büyük bir hizmet hamlesi içine girdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bu büyük hizmet hamlesi iktisadi boyutta da iyi planlanması gereken bir hamleydi. Biz de iyi planladık ama iktisaden biraz sıkıntılarımız var. Bunu söylememin nedeni iş yaptığımız taahhütçü firmalara, müteahhitlere bazı borçlarımız var. Ancak sabırlı olsunlar. Biz en kısa sürede birtakım düzenlemelerle o borçlarımız ödeyeceğiz. Pazartesi günü il başkanımızla beraber, Tekkeköy ilçemizden başlayarak tüm ilçelerimizde önümüzdeki 6 ay içerisinde nelerin yapılacağı ile ilgili bir aksiyon planı yapacağız. Yani önümüzdeki 6 ay içerisinde ilçelerimizde yapılması gereken zorunlu işleri konuşup planlayacağız ve 2016 senesi içerisinde şehrimiz için yapılması gereken işlerin yol haritasını çıkarıp yolumuza devam edeceğiz.”
Köksal ÖNER
şokhaber.net