HAYIRLI İŞLERDE ACELE EDİNİZ

Terme ilçesinde yapılacak olan 'Terme İmam Hatip Ortaokulu' ile ilgili protokol imza töreni Valilik makamında Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve hayırsever Burhan Kır arasınd

Terme ilçesinde yapılacak olan ‘Terme İmam Hatip Ortaokulu’ ile ilgili protokol imza töreni Valilik makamında Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve hayırsever Burhan Kır arasında imzalandı.
Terme İlçesi Saray Mahallesinde mülkiyeti Diyanet Vakfına ait olan ve daha sonra kullanım hakkının Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi yapılacak olan 102 ada 1 parselde kayıtlı 3.458,00 metrekare arsa üzerinde, Hayırsever Burhan Kır tarafından 1 milyon 100 bin liralık kısmı yaptırılacak ve hibe edilecek “Terme İmam Hatip Ortaokulu” okul inşaatına ait protokol, Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve hayırsever Burhan Kır arasında imzalandı.
EKSİKLİĞİMİZİ TAMAMEN GİDERECEĞİZ
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin  valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, ’’Hayırseverimiz Burhan KIR  ile 32 derslikli Terme Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okulundan sonra bu günde Terme İmam Hatip Ortaokulu için protokol imzalayacağız. Terme ilçemizde son dönemde yapılan hayırsever katkılarıyla inşallah önümüzdeki yıllarda fiziksel eksikliğimizi tamamen gidereceğiz. Fiziksel anlamda çok önemli bir avantaj sağlamış olacağız. Hayırseverlerimizin katkısıyla Terme ilçemizde bu açığımızı kapatacağız. Okulumuzda inşallah hayırlı ve ülkemizin geleceğine yön veren insanlar yetişecektir. Hayırseverimize çok teşekkür ediyorum ”dedi.
KARAR VERİNCE BİR AN ÖNCE OLSUN İSTİYORUM

Hayırsever Burhan Kır yaptığı konuşmasında, “Biz daha önce de böyle bir hayır işine başlamıştık. Bunun tadını alınca imkânlar ölçüsünde ikinci bir okul yaptırmaya karar verdik. Ben mizacım gereği biraz tez canlıyım. Karar verince bir an önce olsun istiyorum. Kararlaştırdık ve 01 Haziran 2016 tarihinde okul teslim edilecektir. Bu okulun 1 milyon 100 bin liralık kısmını yapıp hibe edeceğim” diye konuştu.
ÇOCUKLAR SİZE DUA EDECEKLER

Valimiz Sayın İbrahim Şahin ise törende yaptığı konuşmasında, “Samsun’da hayırseverlerimizin eğitim alanında yaptığı katkılar her geçen gün artıyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Hayırseverlerimizin bu katkılarından dolayı gurur duyuyorum. Terme ilçemizde hayırseverimiz tarafından yapılan bu okul İnşallah diğer vatandaşlarımıza, başka ilçelere ve illere de örnek olur. Sizin böyle acele ediyorum demeniz güzel. Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifinde “Hayırlı işlerde acele ediniz” diyor. Bu anlamda acele etmek güzeldir. Bizler okulun inşaatını yakından takip edeceğiz. İşin aslı, bu tarz şeyleri yapmanız sadece size kazanç getiriyor. Çünkü bu okulda yetişen çocuklar size dua edecekler. Bunu inanarak söylüyorum, yarın geriye dönüp baktığınızda kalan eserin o olduğunu göreceksiniz” dedi.
ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Sizin hoşgörünüze sığınarak benim söylemek istediğim şey, özellikle öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları adına onlara burs vermenizi istiyorum. Çünkü bizim bundan sonraki işimiz, belki bundan öncede böyle olmalıydı vurgusu yapan Vali Şahin, ”Çok nitelikli çocuklarımızı eğitim sistemine kazandırmak ve oradan da mezun etmek olmaktır. Çok nitelikli çocuklarımızı yetiştirirken mutlak suretle, milli duygularını yitirmemiş, maneviyatını kaybetmemiş, ülkesini, bayrağını, vatanını, coğrafyasını ve insanını seven bir bilim adamı, bir edebiyatçı ve bir müzisyen yetiştirirsek ülkemize katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bütün dünyaya Türkiye’yi iyi temsil edeceği için bizim ülkemizle ilgili kanaatler olumlu hale dönecektir. İmkân varsa böyle bir yol denemekte yarar var” diye konuştu.
ÇOK İYİ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Daha nitelikli, daha kaliteli yeni gelen neslin bizi de yönetecek, yönlendirecek kabiliyette olması gerekiyor veya o şekilde yetişmesi gerekiyor ifadesini kullanan Vali Şahin, ”İnşallah biz onu da sağlayacağız. İnşallah yaptırdığınız bu tesis ile beraber Terme ilçemiz doyum noktasına ulaşmıştır. Bizim Milli Eğitim Müdürümüz ile beraber eğitim camiasını sürekli harekete geçirmeyle ilgili çabamız oluyor. Biz yavrularımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız. Hepimize bu anlamda görev düşüyor. Yaptırdığınız okul belki sıradan bir okul olabilir ama oradan yetişen bir çocuk ülkeye öyle bir şey kazandırır ki, bu ülkenin geleceğini değiştirir. Bu hayırseverliğinizden dolayı size ve ailenize çok teşekkür ediyorum. İnşallah böyle çok daha okullar yaptırırsınız” dedi. Protokol imza törenine ayrıca, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve hayırseverin akrabaları katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net