HDP ADAYLARI SAHNEDE…

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, Samsun'da halk buluşmasında yaptığı konuşmasında "HDP Türkiye'yi yeniden tarımda kendine yeterli hale getirmeye adaydır

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, Samsun'da halk buluşmasında yaptığı konuşmasında "HDP Türkiye'yi yeniden tarımda kendine yeterli hale getirmeye adaydır. Gıda güvenliğini sağlayacağız, köyleri yeniden canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü'nün düzenlediği "Yeni yaşam adayları halkla buluşuyor" etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Fuar içi Star Düğün Salonu'nda düzenlenen halk buluşmasında yüzlerce kişi katıldı. HDP Samsun milletvekili adaylarının konuşma yaptığı etkinlikte BEKSAV Müzik Topluluğu'nun bestelediği "Kardeşlik horonunu kuralım HDP'yle" şarkı çalındı.

Açılış konuşmasını yapan HDP İl Eşbaşkanı Cevdet Bakın, Samsun'da iddialı olduklarını belirtirken, ev ev çalışarak seçim mücadelesini büyüteceklerini belirtti.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, "Bizim Karadeniz sevdamız seçimlik değil. Dün olduğu gibi seçimden sonra da Karadeniz'de olacağız" dedi.

SAMSUN'DA EN ÖNEMLİ SORUN YOKSULLUK

Samsun'un en önemli sorununun yoksulluk olduğunu belirten Altınörs, "AKP geldiğinde Türkiye'de 3 dolar milyarderi vardı. Şimdi 43 dolar milyarderi oldu. AKP iktidarı 43 dolar milyarderinin iktidarıdır. Borcun altında ezildiği halde başını dik tutan insanlar! Umudunuzu yitirmeyin. HDP var" dedi.

Bafra ve Çarşamba ovalarında köylülerin yaşadığı sorunlara değinen Altınörs, "HDP Türkiye'yi yeniden tarımda kendine yeterli hale getirmeye adaydır. Gıda güvenliğini sağlayacağız, köyleri yeniden canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceğiz" dedi.

'ÇÖL KİMSEYE VATAN OLMAZ'

Doğa talanına da değinen Altınörs, 24 Kasım'da ÇED Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle "Nükleer atık bertaraf sahası" tanımının girdiğini, Sinop'un nükleer atık bertaraf sahası yapılmak istendiğini belirtti. Altınörs, "Doğa en büyük üretici güçtür. Toprağa tohum ekerseniz ürün verir. Nükleer atık ekerseniz ölüm verir. Sadece seçim barajlarını değil, doğamızı kurutan HES'leri de başınıza yıkacağız” diye belirtti.

'SAMSUN'DA HDP'YE VERİLECEK HER OY KARDEŞLİĞE KATKIDIR'

Samsunluları HDP'ye oy vermeye çağıran Altınörs, "HDP barajı aşarsa Erdoğan Başkan olamaz, hesap ortada" dedi. Altınörs, Samsun'da ve Karadeniz'de HDP'ye verilecek her oyun Türkiye'nin barışına ve kardeşliğine konulmuş bir tuğla olacağını belirtti.

'BARAJI KARADENİZ YIKACAK'

"Jin jiyan azadi", "Kadın Yaşam Özgürlük" sloganlarıyla kürsüye gelen HDP Samsun Milletvekili Adayı Makbule Efe, "Barajı Karadeniz yıkacak" dedi. Makbule Efe, kadınların özgürlük mücadelesini büyütmek için aday olduğunu ve cinayetlerle katledilen, tacize, tecavüze maruz kalan kadınların sesini yükselteceklerini belirtti.

Emine Çepni ise; "Erdoğan'ın hemşerisiyim. Rizeliyim. Ama biz onla aynı tornadan çıkmadık. Karadenizli Türk kadınını temsilen aday oldum. Çünkü barış en çok Karadenizli, annelere lazım. Karadeniz'e pompalanan bu milliyetçilik rüzgârını geri çevirmek istiyorum. Saray'daki zata ‘Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var' demek için adayım" dedi.

İlhan Cüre'nin konuşmasının ardından etkinlik, horon ve halaylarla son buldu.