HDP Bağcılar'da Samsunlularla bir araya geldi

HDP Bağcılar İlçe Örgütü ve Samsun Tekkeköy Derneği üyeleri yaklaşan genel seçimler ve çözüm süreci noktasında tartışmalar yürütmek amacıyla tanışma toplantısında buluştu

HDP Bağcılar İlçe Örgütü ve Samsun Tekkeköy Derneği üyeleri yaklaşan genel seçimler ve çözüm süreci noktasında tartışmalar yürütmek amacıyla tanışma toplantısında buluştu.

Toplantıya HDP İstanbul İl Eş Bakanı Cesim Soylu, HDP Bağcılar İlçe Eş Başkanı Cevdet Halim ve Samsun Tekkeköy Derneği Başkanı Özcan Büyük'ün yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda konuşan HDP İstanbul İl Eş Bakanı Cesim Soylu, Samsunlu yurttaşlarla tanışma süreçlerinin sadece seçim gündemi ile alakalı olmadığını belirterek "Parti anlayışı olarak buna ihtiyaç duyuyoruz. Düşüncesi, dili, dini ne olursa olsun kucaklaşmalıyız. Böyle bir anlayışla yola koyulduğumuz için buradayız" dedi. Soylu, halklar arasında önyargıların oluşturulduğunu ve çözümün kavga ile değil karşılıklı empati kurarak sağlanabileceğini dile getirdi. Soylu, ardından dernek yöneticilerinin çözüm ve seçim sürecine ilişkin sorularını cevapladı. Toplantıya katılan HDP'li işçilerde Samsunlu emekçilere 1 Mayıs İşçi Bayramında bir araya gelme çağrısında bulundu. Toplantıda konuşan Samsun Tekkeköy Derneği Başkanı Özcan Büyük ise böyle bir toplantıda HDP’lilerle bir araya gelmekten ve tanışmaktan mutlu olduklarını ve tartışmaların da faydalı olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Toplantı karşılıklı sorular ve sohbet eşliğinde son buldu.