HDP BİR GÜNDE DÖRT İLÇE GEZDİ

Samsun HDP köy köy, mahalle mahalle halkla buluşuyor Seçime az bir süre kalan şu günlerde HDP Samsun Milletvekili Adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdı

Samsun HDP köy köy, mahalle mahalle halkla buluşuyor

Seçime az bir süre kalan şu günlerde HDP Samsun Milletvekili Adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Milletvekili adayları gün boyu ilçe, köy ve kurum ziyaretleri yaparken HDP gönüllüleri de ev ziyaretlerine devam etti.

Bafra, Ladik, Havza ve İlkadım ilçelerinde çeşitli ziyaretler ve halk buluşmaları gerçekleştiren Milletvekili Adayları gittikleri yerlerde partilerinin seçim perspektiflerini anlatıp, Yeni Yaşam için HDP'de birleşme çağrısı yaptı.

Havza'da HDP rüzgârı esti
HDP milletvekili adayı Alp Altınörs ve MYK üyesi Hatice Altınışık, Havza ilçesinde dün başlayan köy gezilerini sürdürdü. Yağbasan, Aşağı Susuz, Yukarı Susuz köyleri ve Havza merkezini ziyaret eden HDP'liler bütün gün Havza'da halk buluşmaları gerçekleştirdi.
Havza merkezde bir kahve toplantısı düzenleyen HDP'liler ses aracıyla Havza'da 31 Mayıs mitingine çağrı yaptı. Ardından köy ziyaretlerine başlandı. Yağbasan köyüne konuk olan HDP'liler burada ekmek pişiren kadınlarla sohbet etti. Aşağı Susuz köyüne giden HDP'liler burada köy muhtarıyla birlikte cemevini ziyaret etti. Yukarı Susuz köyünde de çalınmadık kapı bırakmayan HDP'liler halkı 31 Mayıs'ta HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın katılımı ile düzenlenecek olan Yeni Yaşam mitingine davet etti.

HDP'lileri sıcak biçimde karşılayan Yukarı Susuz Köylüleri; "Biz de tam tarımın sorunlarını tartışıyorduk, bizim sorunlarımızı ancak CHP-HDP koalisyonu çözer" dediler.

12 Eylül'de katledilen devrimci anıldı
HDP heyeti Ladik ilçesinin Köseoğlu köyünü de ziyaret etti. Köylülerle kaynaşan HDP'liler pek çok oy sözü aldı. Yapılan köy ziyaretinde, köylünün sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yeni Yaşam adayları ardından köy muhtarı Bayram Köse ile birlikte Duran Köse'nin mezarını ziyaret etti.
12 Eylül faşist cuntasının henüz 18 yaşında iken, Aralık 1980'de katlettigi Dev Yol militanı Duran Köse mezarı başında anıldı.  Aynı zamanda Duran Köse'nin kuzeni olan Köy muhtarı, şehit devrimcinin yaşamı hakkında yeni yaşam aday ve gönüllülerine bilgi verdi. Yapılan anmanın ardından Yeni Yaşam aday ve gönüllüleri köyden ayrıldı.
Böylece HDP'liler iki günde Havza ve Ladik'in 8 köyüne ziyaret düzenlemiş oldu.
AKP rüşvetle büro kapattırdı HDP yeniden açtı
Yine miting çalışmaları kapsamında yeni yaşam adaylarımız Sayın Alp Altınörs ve Ilhan Cüre, HDP MYK üyesi Sayın Hatice Altınışık ve Il. Eşbaşkanımız Cevdet Bakın akşam saatlerinde Bafra ilçesine bağlı Dededağ köyünde idi.
İki gün önce AKP tarafından mal sahibine verilen rüşvetle kapattırılan seçim bürosunun yerine yenisini açan adaylar, AKP'nin kirli politikalarını halka teşhir ettiler.
Seçim bürosunun önünde toplanan onlarca kişi yeni yaşam aday ve gönüllülerini sloganlar ile karşıladı. Burada konuşan Alp Altınörs; "Biz kendisini alkışlatıp giden diğer partiler gibi değiliz. Bizim amacımız halkın derdini dinlemek ve çözüm üretmek, umudu büyütmek. AKP çürümüş bir partidir. AKP bizim Dededağı halkının gönlünü kazanmamızdan korktu Dededağlıları parayla satın alabileceğini sandı. Ama yanılıyor, işte yeni büromuz sizlerin emeğiyle iki günde hizmete girdi. HDP Dededağı'nın onurudur" dedi. İlhan Cüre de burada bir konuşma yaparak halkı 31 Mayıs mitingine çağırdı.
Yapılan konuşmaların ardından HDP adayı Alp Altınörs, onlarca köylüyle sohbet ederek köyün sorunlarını dinledi ve partinin çözüm önerilerini aktardı. 30 köylünün katıldığı sohbette, ağırlıkla köyün yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar aktarıldı.
HDP adayları Liman Mahallesi'nde
Milletvekili Adayları Makbule Efe Baysal ve İlhan Cüre İlkadım ilçesine bağlı Liman Mahallesi muhtarlığını ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı buluşmada HDP'nin Samsun politikaları üzerine konuşmalar yapıldı. Karşılıklı iyi dilekler ile devam eden buluşma, mahallede başkaca halk buluşmaları yapma planlaması ile son buldu.
HDP ev ziyaret grupları ise, Atakum ve İlkadım ilçelerinde gün boyu çat kapı ev ziyaretlerine devam etti.