Hem Tasarruf, Hem İş İmkânı Sağlayacak

Taflan'da Günde 30 Bin Parke Üretilecek Hem Tasarruf, Hem İş İmkânı Sağlayacak Atakum Belediyesi tarafından ilçede yapılan parke yol ve düzenleme çalışmalarını hızlandırmak, aynı zamanda

Taflan'da Günde 30 Bin Parke Üretilecek

Hem Tasarruf, Hem İş İmkânı Sağlayacak

Atakum Belediyesi tarafından ilçede yapılan parke yol ve düzenleme çalışmalarını hızlandırmak, aynı zamanda tasarruf sağlamak amacı ile kurulan ve günlük 30 bin adet parke üretme kapasitesi bulunan Taflan Kilitli Taş Parke Tesisi'nde montaj ve bant üretim çalışmalarının sonuna gelindi.

İlçenin asfalt, satıh kaplamaya olduğu kadar parke taş yollara da ihtiyacı olduğunu bunu da kendi bünyeleri içinde karşılamayı amaçladıklarını dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Bu amaca yönelik olarak Taflan Kilitli Taş Parke Tesisini kurduk. İçini son model cihaz ve ekipmanlarla donattık. Şu an tesisimizde montaj aşamasının sonuna gelinmiştir. Tam anlamı ile bitip üretime geçtiğimizde tesisimizde günlük 30 bin adet parke üretimi yapılabilecektir. Ayrıca burada bordür üretimi de gerçekleştireceğiz. Böylece yollarımızın ihtiyacı olan parke ve bordürü kendi tesislerimizde üretmiş olarak büyük oranda tasarruf sağlayacağız. Ayrıca iş istihdamı yaratmış, pek çok insana aş, ekmek vermiş olacağız diye konuştu.

Samsun'da ilk defa bir belediyenin kendi kilitli taş parke tesisinin olduğunu, bunu da daha iyi, hızlı ve kaliteli hizmet üretmek amacı ile faaliyete geçireceklerini de söyleyen Başkan Taşçı, Tesisimizi Atakumluların da katılımı ile düzenleyeceğimiz bir tören ile hizmete açacağız şeklinde konuştu.