Hem Tiyatro Hem Hayat Dersi

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri'nde çocuklar hem tiyatro keyfi yaşıyor hem de konuk olan rol modellerden hayatı ve başarının sırlarını öğreniyor

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri’nde çocuklar hem tiyatro keyfi yaşıyor hem de konuk olan rol modellerden hayatı ve başarının sırlarını öğreniyor.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri büyük ilgi görürken, her hafta bir yönetici çocuklarla birlikte oluyor. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tiyatro Günleri’nin bu haftaki konuğu Vali Yardımcısı Osman Çobanoğlu oldu. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da katıldığı tiyatro etkinliği öncesi çocuklarla sohbet eden Çobanoğlu, miniklerin sorularını yanıtlarken, onlara başarının sırlarını anlattı.

ÇOBANOĞLU’NDAN ÇOCUKLARA TAVSİYELER

Çocuklara sağlıklı ve başarılı bir insan olmak için tavsiyelerde bulunan Vali Yardımcısı Osman Çobanoğlu, “Önce sağlık, sağlığımızı korumak için dengeli beslenmeli, spor yapmalı ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız. Ondan sonra da bolca kitap okuyarak kendimizi geliştirmeliyiz. Arkadaşlarımıza bolca vakit ayırarak sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendirmeliyiz. Tüm bunları yaparsanız gelecekte başarılı birer insan haline gelirsiniz. Geleceğin Valileri, belediye başkanları, sanatçıları sizlerin arasından çıkacak” dedi.

ÇOCUKLAR HAYATI ÖĞRENİYOR

Tiyatronun eğitici bir sanat dalı olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Alican Usta da, “Tiyatro, insanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynar. İnsanları düşünmeye yöneltir. Kültür, bilgi, görgü alışverişine neden olur. Toplumda dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı, toplumsal kurallara uymayı öğretir. İnsan sevgisi aşılar. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Biz de her hafta bir konuk alarak çocuklarımıza hem tiyatroyu sevdiriyoruz hem de rol modellerle onlara hayatı öğretiyoruz” iye konuştu.

HAFTA İÇİ HER GÜN TİYATRO

Çocuklarla sohbetin ardından izlenen tiyatro gösterisi eğlenceli dakikalara sahne oldu. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu tarafından hazırlanan Hacivat Karagöz Gölge Oyunu tiyatrosunda çocuklar hem gönüllerince eğleniyor hem de öğreniyor. Hafta içi her gün iki seans halinde düzenlenen Tiyatro Günleri’ne bugüne kadar 355’i aşkın çocuk katıldı. Tiyatro etkinliği eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar devam edecek.