HEPAR İL BAŞKANI SERHAT TÜRK'TEN ATALAY'A SERT YANIT

HEPAR İL BAŞKANI SERHAT TÜRK'TEN ATALAY'A SERT YANIT CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay kendisine olan istifa davetimi tamamen siyasi olarak algılamış ki, adeta 'O koltuk benim ve sen benim o

HEPAR İL BAŞKANI SERHAT TÜRK’TEN ATALAY’A SERT YANIT

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay kendisine olan istifa davetimi tamamen siyasi olarak algılamış ki, adeta 'O koltuk benim ve sen benim o koltuktan kalkmamı söyleyemezsin' edasında. Kendisinin bazı konuları idrak etmekte biraz sıkıntıları var sanırım. Benim istifa davetim siyasi değil tamamen ülke çıkarları içindi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çatı aday olarak çıkartılan Ekmeleddin İhsanoğlu'na kendisi de onay vermiyor. Genel Merkezi olur verdiği ve adayımız bu dediği için yerelde sıkıntı çıkartmamak ve genel merkezin her dediğine evet demek için susmayı tercih ettiği gibi eleştirilere de tahammül edemiyor.

Yaşımın genç olduğunu söyleyen Sayın Atalay, "Bu genç arkadaşımızın yaptığı istifa çağrısı nezaketen uygun değildir. Herkes kendi işine baksın. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hakkında fikir beyan etmek onun işi değil. Ayrıca CHP'nin İl Başkanını istifaya davet etmek onlara kalmadı. O, kendi partisiyle ilgilensin'' diyor. Sayın başkan bu aday CHP'nin Genel Başkan adayı mı yoksa halkın oy vereceği çatı aday mı?

Sen gelip benden bu aday için oy istemeyecek misin? Sen İhsanoğlu'nu  her eleştirene sırtını mı döneceksin? Nerede kaldı senin demokrasin. Ben ve benim gibi düşünen 17 partinin oyunu istemiyorsun anlaşılan. Hangi demokrasiden yanasın sen? Antik çağ demokrasisinden mi? Bizim derdimiz Türkiye'nin geleceği ama sizin derdinin Tayyip Erdoğan olmuş. Sayın Atalay küçük hesaplarla küçük adımlar, büyük hesaplarla büyük adımlar atılır. Sizin derdiniz Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday çıkartarak kazandırmak değil Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ve hükümetin AK Parti'den alınması. Bu hesabın tutmayacağını sokaktaki çocuk dahi biliyor.

Sayın Atalay kendi değiminizle ve Genç fikirlere kendi pencerenizden değil, gençlerin ve Türkiye'nin penceresinden bakın. Benim düşüncelerim yanlış olabilir. Eğer sizin teziniz doğru ise gelin beni ikna edin ve bende sizden özür dileyerek oyumu İhsanoğlu'na vereyim. Eğer ikna edemezseniz sizde ve adayınızda bir sıkıntı var demektir.

Önceki söylediklerimi yineliyorum Köprüden önce son çıkıştasın Sayın Atalay. Türkiye'nin ve gençlerin önünü açın artık. Sığ beyinlerle bu ülke bir adım dahi atamadı. Ufku geniş gençlerin ülkemizde söz sahibi olması sizin gibi düşünen siyasetçilerin koltuk sevdalarını kıracak olsa da Türkiye'nin makûs tarihini değiştirecektir.