HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI!

Projeleri onaylanarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile hibe sözleşmeleri Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı'nın makamında imzalandı

Projeleri onaylanarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile hibe sözleşmeleri Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı'nın makamında imzalandı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı,” Müdürlüğümüzce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, 2019 Yılı 15’inci etap bireysel sulama sistemleri hibe desteği programı kapsamında müdürlüğümüze 31 yatırımcı başvuruda bulunmuştur. Başvurulardan 22 adet yatırımcıya ait sulama projesi uygun görülerek Müdürlüğümüzce onaylanmıştır” dedi.
SULAMAYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Sözleşmelerin imzalanması esnasında çiftçilere hitap eden Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, ”Artan nüfus ile birlikte su ve gıda temininin dünyanın önemli sorunları arasında yarını alıyor. Biz sulamaya çok önem veriyoruz. Su olmadan hayat olamaz. Üreticilerimizin modern basınçlı sulama yöntemlerini kullanmaları çok önemli. Bu projeler ile hem daha az su kullanarak sudan büyük tasarruf sağlıyoruz hem de birim alandan alınan verimi arttırarak daha fazla insana gıda sağlamış oluyoruz.2019 yılında,  2 adet tamburlu yağmurlama sulama sistemi,  3 adet tarla içi damla sulama sistemi  ve  ayrıca 17 adet yağmurlama sulama sistemine destek vererek üreticimizin daima yanında olduğumuzu gösterdik. Ayrıca' il genelinde hazırlanan 22 projenin toplam maliyetinin 1 milyon 568 bin 864 TL. Olup hibe desteğinin 785 bin TL. Olduğu ve bu projelerle tarımsal üretimin artmasının bekliyoruz. Yatırımcılarla, yatırımlar arasında köprü olmaktan memnum” diye konuştu.
Köksal ÖNER