Hiç şüphesiz insanoğlu için ölüm kaçınılmazdır. Bazı ölümler vardır ki, aradan asırlar geçse de tazeliğini korur.

Bazı ölümler vardır ki! Hiç şüphesiz insanoğlu için ölüm kaçınılmazdır

Bazı ölümler vardır ki!

Hiç şüphesiz insanoğlu için ölüm kaçınılmazdır. Bazı ölümler vardır ki, aradan asırlar geçse de tazeliğini korur.

AKYOL mesajında, Hiç şüphesiz insanoğlu ve tüm canlılar için ölüm kaçınılmazdır. Bazı ölümler vardır ki, aradan asırlar geçse de tazeliğini korur, üzüntüsünü yeni ölümler gibi hissedersiniz, 10 Kasım 1938 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü böyle bir ölümdür. Ebediyete irtihalinin 76. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır” ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demiştir. Atatürk’ün tarihe mal olmuş bu veciz sözünden bizler şunu anlamalıyız, 10 Kasım’lar karalar bağlanarak, yaslar ilan edilerek kutlanmamalı, aksine onun hedefi olan muasır medeniyeti yakalamak için çağın önünden yürünmelidir.

ATATÜTK'ÜN AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKMAK ONUN ENBÜYÜK ESERİM DEDİĞİ CUMHURİYETİ DÜNYADA SÖZ VE GÜÇ SAHİBİ YAPMAKTIR.

Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, bölgesinde lider, dünyada söz sahibi yapmak, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ TÜRKİYE HAYALİMİZ VAR.

13 yıllık iktidarı döneminde AK PARTİ, hiçbir zaman Cumhuriyetimizin temel kodları ile oynamamış, aksine muasır medeniyeti nasıl yakalarız’ın derdine düşmüştür. Muhalefetin bizim hayalimizdeki Türkiye’yi anlaması mümkün değildir. Onlar kısır çekişme içindedirler. Bırakın 100. Yıl hedefini 1 gün sonrasını bile hesap edememektedirler. Oysa AK PARTİ 2023, 2053, 2071 hedeflerini çizerken Atatürk’ün muasır medeniyet ufkunu gösterdiği hedefi referans almıştır. Bizim “Yeni Türkiye” hedefimiz önce Cumhuriyetimizin 100. Yılında yani 2023’te dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine girmektir. "İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır.

Vefatının 76. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.