HONG KONG'DA SAYGUN PRÖMİYERİ 17'İNCİ JAPONYA TURNESİ...

Anıtsal bestecimiz Ahmed Adnan Saygun'un piyano konçertolarını yurt içinde ve yurt dışında, 100'ü aşkın konserde seslendiren Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, 1'inci Piyano Konçertosu'nun Hong Kong p

Anıtsal bestecimiz Ahmed Adnan Saygun'un piyano konçertolarını yurt içinde ve yurt dışında, 100'ü aşkın konserde seslendiren Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, 1'inci Piyano Konçertosu'nun Hong Kong prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
İkinci piyano konçertosunu öğrencisi Gülsin Onay için besteleyen, anıtsal bestecimiz Ahmed Adnan Saygun (1907-1991), bir mektubunda şöyle yazmıştı Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay'a: “Benim için sanat adamı, hiçbir maddi endişeye hayatında yer vermeyen ve başkaları tarafından gelecek övgülü sözler ile kendini vanite çukuru batağı içinde boğulmaya bırakmayan ve daima gücü yettiğince iyiyi, güzeli, gerçeği arayan, ona ulaşmaya çalışarak insan olmanın faziletini duymaya ve duyurmaya ömrünü veren kişidir. Ben bütün hayatımda bu yolda yürüdüm. Bu söylediğim ideale doğru bir iki eser verebildiysem ne güzel.”
HONG KONG'DA İLK KEZ SESLENDİRECEK
75 ülkeyi kapsayan uluslararası kariyeri süresince, hocasının yazdıklarını nasihat belleyen ve en iyi şekilde uygulamayı başaran Gülsin Onay, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce kez seslendirdiği konçertoların ilkini, bu kez Hong Konglulara dinletecek. Hocasının eserini Hong Kong'da ilk kez seslendirecek olmanın onur ve heyecanını taşıyan sanatçı, Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BIFO) ile provalara 10 Şubat'ta başlıyor.45.Hong Kong Sanat Festivali kapsamında, 16 Şubat'ta gerçekleşecek konserin hemen ardından ise Japonya’ya geçecek. Ünlü piyanist, adına üretilmiş bir şarap markasının da bulunduğu Japonya'da geniş bir hayran kitlesi tarafından ilgiyle takip ediliyor ve çeşitli konserleri ulusal televizyonlarda yayınlanarak milyonlarca insana ulaşıyor. On yedinci Japonya turnesi kapsamında bu kez Fukuoka ve Shirakawa’da Beethoven, Debussy, Chopin ve Franck'ın eserlerinden oluşan resitaller verecek.
GÜLSİN ONAY'DAN YENİ ALBÜM MÜJDESİ!
Yılın ilk günlerinde İzmir, Cambridge, Ankara ve Eskişehir’deki dinleyicileriyle buluşan Gülsin Onay, yeni yıla yepyeni bir albüm kaydıyla merhaba dedi.  Kısa süre içinde dinleyicilerin beğenisine sunulacak olan albümde yer alan Saygun, Beethoven, Mozart, J. S. Bach ve Franck'a ait eserleri, duayen piyanist ilk kez kaydetti. Hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenen albümün, tüm dünyada itunes üzerinden satılması planlanıyor.
YILIN İLK USTALIK SINIFI İSTANBUL'DA...
Yaz aylarında Gümüşlük Festival Akademisi'nde genç piyanistlerle buluşan ve eşsiz deneyimini paylaşan Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, sezon içinde de, programı ne kadar yoğun olursa olsun, öğrencilere zaman ayırıyor. 2017'nin ilk çalışması, 6 ve 7 Şubat'ta İstanbul’da yapılacak. Boğaziçi Sanat Akademisi’nin düzenlediği ustalık sınıfının ardından, 9 Şubat’ta "Başarım Sensin Derneği" yararına Pera Palas Jumeirah Otel’de özel bir konser verecek.
Köksal ÖNER
şokhaber.net