Hukukçular Mezuniyetlerini Kutladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’nde bulunan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi bu yıl 4. mezunlarını verdi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende mezuniyet sevinci yaşayan 160 öğrenci kep fırlattı.
ÇARŞAMBA’YA ÜNİVERSİTE YAKIŞIR
Öğrencilere yüksek lisans ve doktora yapmaları konusunda tavsiyede bulunan Vali İbrahim Şahin, “Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ama asıl sınav şimdi başlıyor. Bu kampüse adı verilen Başgil hocayı ve buraların hayat bulmasında en büyük desteği veren merhum hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu rahmetle anıyorum. Artık buralar bir üniversiteyi kaldıracak yapıya büründü. Fakülteler, meslek yüksek okulları ve sosyal donatılarla burada güzel bir kampus oluştu. Adı Yeşilırmak Üniversitesi mi olur bilemem ama Çarşamba’ya müstakil bir üniversite yakışır” şeklinde konuştu.
MÜSTAKİL ÜNİVERSİTENİN ADIMLARINI ATIYORUZ
Mezun olan öğrencileri yürekten tebrik ettiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Çarşamba İlçesi’nde müstakil bir üniversite kurma gayreti içeresindeyiz .Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi bu yıl 4. Mezunlarını veriyor. 2010 yılında açılan ve 2014 yılından itibaren mezunlarını vermeye başlayan fakültemiz; Dünyaca ünlü Siyaset ve Bilim Adamı hemşehrimiz Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in adıyla kurulmuş, yine hayırsever hemşehrimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun destekleriyle yaptırılmıştır. Hayırseverimiz hayatı boyunca biriktirdiği tüm birikimini burada kendi adıyla kurulan yerleşkeye harcayarak büyük bir kadirşinaslık örneği göstermiştir. 2010 yılında Hukuk Fakültesi sonraki yıl İletişim Fakültesi ve geçtiğimiz yıllarda da İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yine aynı hayırseverimiz, rektörlük ve Belediyemiz işbirliğiyle yapıldı” dedi.
ÖĞRENİM ÖĞRENCİ SAYISI  4 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI
Yine kampus alanında Sosyal Tesisler, Akademik Misafirhane ve Kültür Merkezi inşaatları devam ettiğini vurgulayan Başkan Dündar, ”Planlanan ve inşaatları devam eden yurtlarla birlikte barınma ihtiyacı karşılanıyor. Bütün bu faaliyetlerle birlikte Çarşamba’daki yükseköğrenim öğrenci sayısı 4 binin üzerine çıktı. Çarşamba; Samsun’un 35 kilometre yakınında uluslararası havalimanına sahip bir ilçedir. Samsun şehir merkezi ile her anlamda entegre olma gayreti içerisinde olan ekonomik ve sosyal anlamda da bunu geçmişte de bugünde başarmış ve buna göre de geleceğini planlama gayreti içerisinde olan Çarşamba İlçemizde bir yükseköğretim faaliyetinin bir üniversite altyapısının gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
CEYHAN VE KECELİGİL BİRER KONUŞMA YAPTI
Hukukçu olmanın çok özel bir meslek olduğunu dile getiren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Hukuk Fakültesi’nin adını taşıyan Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil hakkında bilgi veren Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keceligil, “buradan mezun olan öğrencilerimizde Başgil hoca gibi başarılı olacaklardır” dedi.
ĞREMCİLERİN DİPLOMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından okulun başarılı öğrencilerine ödül takdimine geçildi. Ödül takdiminin ardından mezun olan öğrencilerin diploma töreni gerçekleştirildi. 160 öğrenciye verilen diplomaların ardından öğrenciler hep birlikte fakülte binası önünde kep fırlatarak, mezuniyet sevincini yaşadı.  Diploma törenin ardından, Hukuk Fakültesi 4’üncü dönem mezunları birincisi Süleyman Çağlayan Tuna tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı. Mezun olan öğrenciler adına Hukuk Fakültesi öğrenci temsilcisi Kürşat Ali Erol fakülteye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a plaket takdim edildi.
160 öğrencinin mezun olduğu törene Vali İbrahim Şahin, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İlçe Garnizon Komutanı Ramazan Ünal, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba’da bulunan fakülteler ve meslek yüksekokullarının yönetici ve akademisyenleri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net