İkinci ve üçüncü devlet üniversitesi kurulmalıdır

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, 'Milletvekili seçilmem halinde en kısa süre içerisinde ilimize ikinci, üçüncü devlet üniversitelerini getirebilmek için çalışmalara başlayac

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, “Milletvekili seçilmem halinde en kısa süre içerisinde ilimize ikinci, üçüncü devlet üniversitelerini getirebilmek için çalışmalara başlayacağız” dedi.

Seçim gezileri kapsamında AK Parti ilçe teşkilatlarını gezen AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, AK Parti Canik ve İlkadım İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti. Teşkilat Başkanları Ercan Eler ve Adnan Varol’un yanısıra partililerle görüşen Bilgin, Samsun gibi büyük bir şehre tek devlet üniversitesinin yakışmadığını belirterek, şehre yeni devlet üniversiteleri kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

Samsun üç üniversiteyi kaldırır

Türkiye’nin en büyük ve en önemli şehirlerinden birisi olan Samsun’da hala tek bir devlet üniversitesi olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Üniversiteler bir bölgenin kalkınmasında hayati öneme sahip kurumlardır. Bulundukları bölgeye hem ekonomik hem de teknik anlamda çok önemli faydalar sağlamakta ve bölgenin kalkınmasında etkili olmaktadırlar. Samsun’umuz birkaç devlet üniversitesini barındırabilecek ve taşıyabilecek vizyona sahiptir” dedi.

Eğitimin önünü açacağız

“Üniversite ufuk demektir, bilim demektir, gelişmek, ilerlemek demektir” diyen bilgin, “En kısa süre içerisinde ilimize ikinci, üçüncü devlet üniversitelerini getirebilmek için çalışmalara başlayacağız. Yerel anlamda belediyelerimizin desteği ile üreteceğimiz üniversite alanlarını tahsis etmek sureti ile yeni üniversitelerimizin inşasına başlayacağız. İlimizin tarihi ve ticari vizyonu ile örtüşen bir şekilde eğitimin önünü açacağız” şeklinde konuştu.