İKTİDAR ANADOLU KADININ AVUÇLARINDA…

Dr

Dr. Işık Özkefeli, seçmenlerle buluşmaya devam ediyor. CHP Samsun 27 dönem milletvekili aday adaylığını açıklar açıklamaz çalışmalara başlayan Dr. Özkefeli, özellikle kadınlarla sohbet tarzında toplantılar yapıyor.
İlkadımın Hançerli, Selahiye Mahallelerin de kadınlarla bir araya gelen Dr. Özkefeli; “Türkiye’de kadın olmak nedir iyi bilenlerdenim. Kadın olmanın zorluğu iş, mevki ve maddiyata bağlı değildir. Hepimizin sorunları aynıdır. Aşımız, işimiz, eşimiz, çocuğumuz ve geleceğimizin kaygısı bizlerin sırtında daha ağır bir yüktür. Bildiğiniz üzere mevcut iktidarın manifesto olarak adlandırdığı seçim vaatlerini Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Sanki kendileri 16 yıldır bu memleketi astığım astık kestiğim kestik tarzında yönetmiyormuş gibi daha çok demokrasi ve ülkede şahlanış olacağını ifade etmesi yurttaşların aklıyla dalga geçmektir.
Bakın, mahalle toplantılarındaki kadınlarımız akşam ne yiyeceğini değil, çorba kaynatıp kaynatamayacağının kaygısını yaşıyor. Bu iktidar döneminde dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1698 TL dir. Asgari ücret ne kadar? 1604 lira, yani açlık sınırının altında. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de çalışan her 100 kişiden 40 ı asgari ücretle çalışmaktadır. O halde çalışanların yarısına yakını aç demektir. Ayıptır, günahtır.
Nasıl bu milletin yüzüne bakıp da şahlanıştan söz edebiliyorsunuz? İktidar dünyayı gözünün gördüğü kadar sanıyor ki yandaşlarına bakıp ekonomi ne kadar iyi diyor. Basiretsizlik paçalarından akarken, kendilerini darı ambarındaki tavuk gibi görüyorlar herhalde.
Biz hep diyoruz…
Bu ülkenin kurtuluşu, önce yedi düvele karşı durmuş Anadolu halkının sayesindedir. Ve bu inanç veya kararlılık, ne derseniz deyin, bu gücü yönlendiren Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğidir.
19 Mayıs 1919 da Samsun'da atılan ilkadımın güvencesi Anadolu halkıydı.
Ve en önemlisi Anadolu kadını…
Bu halk ve Anadolu'nun cefakâr ve vefakâr kadınını temsilen Elif ve kağnısı, nasıl gecenin ağırlığını hafifletmişse İNCEDEN İNCEDEN, 24 Haziranda da Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki bu karanlık yine Anadolu kadının sayesinde IŞIK IŞIK aydınlanacak.
İşte benim inancım budur!
Ben Türk kadınının sağduyusu ve özverisine çok güveniyorum.
Herkes bilmeli ki Türk Kadını, her ne kadar şimdiye dek hak ettiği yeterli temsili yönetim kademesinde de bulamamışsa da, iktidarı belirleyen gücün bizzat kendisidir.
24 Haziran'da böyle bir tarih olacaktır.
Anadolu kadını, iktidarı belirleyecek ve tek adam rejimine dur diyecektir” dedi.