İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda Valim İbrahim Şahin'in başkanlığında gerçekleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda Valim İbrahim Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali İbrahim Şahin toplantının açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantısının Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 2015 yılı Ocak-Haziran dönemi faaliyet raporunun sunumu, 2015 yılı içerisinde açılan ve açılması planlanan işgücü yetiştirme kurslarının kurul onayına sunulması, Engellilere yönelik yapılan faaliyetlerin sunulması, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyelerinin yaptığı denetimlere ait denetim raporlarının görüşülmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, belirtilen okullarda okul, alan-dal açma-kapama ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin il iç i beceri eğitim dağılımları tekliflerinin görüşülmesi ile ilgili gündemler hakkında olacağını belirtti.

Daha sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan toplantının gündem maddeleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirtilen okullarda, alan-dal açma-kapama ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin il içi beceri eğitim dağılımları tekliflerinin görüşülmesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Vali Şahin yaptığı konuşmasında, "Değerli arkadaşlar; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantımızda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdür Vekilimizin gerek 2015 yılında yapılan çalışmalar, gerekse 2015 yılında yapılacak olan faaliyetlerle ilgili planlamalarının sunumlarını gördük. Benim çok önemsediğim bir konu istihdam konusudur. İstihdam bizim olmazsa olmazımızdır. Ne kadar çok insan işe yerleştirirsek o günün ertesi güneşi daha güzel doğacaktır diye düşünüyorum. Bu konunun üzerinde daha fazla durmamız gerekmektedir.

Toplumun sosyal yanı değiştikçe ihtiyaçları değişiyor. Bu ihtiyaçlara gerektiğinde cevap vermek lazım. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki bazı liselerde alan-dal açma-kapama konusunda tabi ki ihtiyaçlara göre bazı bölümler açılır, bazı bölümler kapanır. Endüstri Meslek Liselerine mutlaka Medical El Aletleri bölümünün konulması lazım.  Medical El Aletleri bölümü açılmasının dışında mutlaka Cerrahi Aletler Endüstri Meslek Lisesi diye bir meslek lisesinin açılması gerekiyor. Ben Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan’a, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik’e sunumlarından dolayı, sizlere de katılımınızdan dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi.