İLK ÇALIŞMA GÖLKÖY'DE…

İMAR PLANLARI GÜNCELLENİYOR… Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde imar planlarını güncelleme çalışmalarına başladı

İMAR PLANLARI GÜNCELLENİYOR…
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde imar planlarını güncelleme çalışmalarına başladı.
Başkan Enver YILMAZ, kurulum aşamasını hızla gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin il bütününde mekânsal planlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıkladı.
İLK ÇALIŞMA GÖLKÖY’DE…
Bu kapsamda 19 ilçe belediyesini ziyaret eden ekipler, mevcut verileri toplayıp İller Bankasının arşivini de tarayarak 19 ilçeye ait verileri elde etti. Bu verilerin değerlendirilmesinin ardından plan ve plan altlıkları eksik olan belediyelerin bu eksikliklerini tamamlamaya hız veren İmar ve Şehircilik Dairesine bağlı ekipler, çalışmalarına ilk olarak Gölköy ilçesinden start verdiler. Gölköy’de yaklaşık 550 hektar alanda İlave-Revize-Nazım İmar Planlarına esas Jeolojik-Jeofizik ve Jeoteknik Zemin Etüt Raporu hazırlanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, Rapora altlık olmak üzere, arazi üzerinde 30 adet ve 525 m. derinlikte sondaj ile 18 adet sismik kırılma ve araştırma çukurları çalışması yapılacağını açıkladı.
TÜM İLÇELERDE ÇALIŞMA YAPILACAK…
Gölköy ilçesinden sonra sırayla aciliyet durumu göz önünde bulundurularak ilçe belediyelerinde de olmayanların Hâlihazır Haritaları ve Jeolojik-Jeofizik-Jeoteknik, Zemin Etüt Raporu yaptırılacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Hâlihazır Haritalardan güncelliğini kaybedenler güncellenecek. Hâlihazır Harita ve Jeolojik-Jeofizik-Jeoteknik Zemin Etüt Raporlarından sonra plan aşamasına geçilecek. Amacımız en kısa sürede mekânsal planlama çalışmalarını tamamlamaktır. Mekânsal planlama çalışmalarını tamamlandıktan sonra Ordu’muzun tamamında vatandaşlarımızın belediyemiz internet sitesinden rahat bir şekilde ulaşabilecekleri şekilde imar planı durumunu görme, sorgulama v.b. işlemleri yapabileceklerdir” şeklinde bilgi verdi.