İLK DURAK VEZİRKÖPRÜ

Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilatı tarafından, Samsun Genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın' kampanyasının ilk durağı olan Vezirköprü Oldu

Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilatı tarafından, Samsun Genelinde başlatılan “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” kampanyasının ilk durağı olan Vezirköprü Oldu.

Samsun Ülkü Ocakları ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor. Daha önceleri uyuşturucuya savaşa açan bu alanda Türkiye çapında “Gel Kardeşim” projesini destekleyen, bu vatan uğrana şehitlerimizin bize bıraktıkları emanetlerine her zaman sahip çıkan, Ülkelerindeki zor şartlardan bize sığınmış olan Türkmen kardeşlerimize her zaman yardımda bulunan Ülkü Ocağı son olarak maddi ve fiziki zorluklar içinde okumaya çalışan öğrencilere sahip çıktı.

[gallery ids="26396"]

Samsun Ülkü Ocakları Ondokuz Mayıs Üniversite Teşkilatının organize ettiği “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” Projesi kampanyası kapsamında üniversiteli öğrencilerin düzenledikleri kitap toplama kampanyası çerçevesinde elde ettikleri yaklaşık 1.000’nin üzerinde hikâye ve roman kitabi, Vezirköprü ilçesi Sırbaşmak köyünde bulunan ilkokula armağan edildi.

Sabahın Erken saatlerinde köy okuluna gelen üniversite öğrencileri, öncelikle kitaplar için 6 adet kitaplık hazırladılar. Ardından yanlarında getirdikleri 1.000 kadar kitabı özenle tasnif edip raflara dizdiler. Kütüphane hizmete açıldıktan okul yöneticileri ile kahvaltı yapıp okulda okuyan öğrencilerle oyunlar oynayıp zaman geçirdiler.

[gallery ids="26395"]

Kitap bağışına en çok sevinen öğrenciler oldu. Kitap okumayı çok sevdiklerini belirten öğrenciler, hediye edilen tüm kitapları dönüşümlü okumak istediklerini söyledi.

[gallery ids="26397"]