İLK TÖREN ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. Yıldönümünde saat 09.05’te, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Valimiz Sayın İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
78’İNCİ YILINDA SİZİ, SEVGİYLE VE ÖZLEMLE ANMAK ÜZERE HUZURUNUZDAYIZ
Vali İbrahim Şahin Anıt Şeref Defteri'ni imzalayarak deftere, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı Aziz Atatürk, ebediyete intikalinizin 78’inci yılında sizi, sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız. İzinizde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvveti damarlarında taşıyan Türk Gençliği, kendisine yaraşır başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zamanki gibi yürükten sahip çıkacak, gönlünüzdeki gibi bir millet olmaya devam edeceğiz” ifadelerini yazdı.
ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖREN SONA ERDİ
Vali İbrahim Şahin' in Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören sona erdi. Anıt önünde düzenlenen tören sonrası Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Törene ayrıca, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları, askeri, mülki ve adli erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net