İlkadım'da Kaldırımlara Jet Yıkama

İlkadım'ın cadde ve sokaklarındaki kaldırımlarda, çöp sızıntılarından dolayı oluşan kötü kokuların önüne geçmek için Mobil Temizlik Aracı ile jet köpüklü temizleme işlemi yapıldığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 'Halk sağlığını ve çevre temizliğini ön planda tutuyoruz' dedi.

Cadde ve sokakların hijyeni ve temizliğinde vatandaşların rahatsızlık yaşamamalarına özen gösteren İlkadım Belediyesi, temizlik faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, İlkadım’da cadde ve sokaklarda bulunan çöp kovalarından, konteynerlerden ve çöp toplama vaktinden önce konan çöp poşetlerinden sızan çöp sıvılarını ve buna bağlı ortaya çıkan kokuları ortadan kaldırmak, kirli ve boyalı zeminleri temizlemek amacıyla Mobil Temizlik Aracı ile köpüklü temizleme yapıyor.
Konteynerler Düzenli Yıkanıyor
İlkadım’da cadde ve sokakların temizliğinin yanı sıra çöp konteynerleri ve bidonlarının da temizliğine özen gösterdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda önem verdiğimiz hizmetlerimizden birisi de ilçemizdeki temizlik ve hijyendir. Cadde ve sokaklarımızda, çöp konteynerlerinden ya da çöp torbalarından dolayı sıvı akması sonucunda istenmeyen kokular meydana gelebiliyor. Bu noktada Mobil Temizlik Aracımızla istenmeyen bu durumları ortadan kaldırıyoruz. Ekiplerimiz kötü kokan noktaları veya yağlı yüzeyleri köpükle tazyikli bir şekilde temizliyor. Bunların yanı sıra, yer altı ve üstü çöp konteynerlerimizi belirlenen program dâhilinde düzenli olarak yıkıyoruz. Bu sayede de konteynerlerde kötü koku oluşumunun önüne geçiyoruz. Ayrıca çöp konteynerlerinin bulunduğu alanlara kireç dökerek haşerelerin buralarda yoğunlaşmasını engelliyoruz. Halk sağlığını ve çevre temizliğini ön planda tutarak, İlkadım’lı hemşehrilerimizin her anında hep yanında olacak, temiz çevre temiz İlkadım için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.