İlkadım'da Din Görevlileri Buluşması…

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Camii ve Din görevlileri buluşması İlkadım Belediyesi'nin ev sahipliğinde Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Camii ve Din görevlileri buluşması İlkadım Belediyesi’nin ev sahipliğinde Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.
Geniş katılımlı buluşmaya, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun eski müftülerinden İbrahim Acar, DİVA-SEN ilçe temsilcisi Ali Güven, Türk Diyanet Vakıf Sendikası Temsilcisi Kadir Danışmaz ve yaklaşık 200 imam ve müezzinin bir araya geldi.
POLAT VEDA KONUŞMASINDA HELALLİK İSTEDİ
Tayini Kayseri Melikgazi ilçesine çıkan İlkadım Müftüsü Yahya Polat’ın veda konuşması ile başlayan toplantıda görev süresi içerisinde çeşitli vesilerle birçok kurum, kuruluş ve kişilerle temas halinde olduklarını belirterek helallik istedi.
MÜFTÜ POLAT, BAŞKAN TOK’A TEŞEKKÜR ETTİ
5 yıl boyunca görev yaptığı süre içerisinde müftülük olarak her zaman kendilerini her zaman yanında gördükleri ve camilere yaptıkları hizmetlerle öne çıkan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.
HER CAMİİYE HİZMETİMİZ OLDU
Müftü Yahya Polat’ın veda konuşmasından sonra yeni görev yerinde de aynı başarıyı sürdüreceğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye hizmetlerinin yanı sıra camilere yapılan çalışmalardan bahsetti. İlkadım ilçesi genelinde bulunan toplam 170 camiye hizmetleri olduğunu söyleyen Başkan Tok, Belediye olarak ilçemizde bulunan her camimize destek oluyoruz. Camilerimizin gerek çevre düzenlemesini gerek abdest yerlerini yeniden inşa ediyor camimiz eksikliklerini gideriyoruz. Bizler bu işi severek yapıyoruz” dedi.
KÜLLİYE’NİN CAMİİSİ RAMAZAN AYINA YETİŞTİRİLECEK
Baruthane mahallesinde yapımı devam eden Cami ve Külliye ile ilgili bilgiler veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 5 bin cemaat kapasiteli, 200 araçlık ve 2 bin kişilik çok amaçlı salonu olacak, eğitim, ibadet, dinlenme ve sosyal mekânları bulunacak Karadeniz’İn en büyük Cami ve Külliyesi olma özelliğine sahip olan projenin cami kısmının Ramazan ayına yetiştirileceğini kaydetti.
İMAM TOPLUMUN ÖNDER KABÜL ETTİĞİ ŞAHSİYETTİR
Din görevlilerinin sosyal yaşam içerisindeki önemine dikkat çeken İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “İmamlarımız, dini görevlerinin yanı sıra toplumun da önder olarak kabul ettiği kimselerdir. Toplumla dinin kesişme noktasında son derece hayati ve saygın bir misyon ifa etmektedirler. Sizler, caminin dört duvarına hapsolmamalısınız. İmamlarımız, Peygamber makamını temsil” gibi bir nitelik taşıdığını yüreğine sindirmeli, bunun heyecanını kuşanmalısınız. İmamlık,  önüne düştüğü insanların sorumluluğunu omuzlarına yüklenendir. O makam vakar makamıdır. Arkasına duran insanlar, o makama çıkanla bir gönül kırıklığı içinde olmamalıdır. İmam, cemaatini yetiştirmeyi görev bilen insan demektir. İmam, mahalleye iyilik getiren insan olmalıdır“ diye konuştu.
Toplantı, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat’a verilen plaket ve hediyeler ile son buldu.