İMAM HATİP ÇALIŞTAYI YAPILDI

SAMSUN'DA İMAM HATİP OKULLARI NİTELİK TESPİTİ VE HEDEF BELİRLEME ÇALIŞTAYI YAPILDI Samsun'un İlkadım ilçesindeki Serra Otel'de SAMİMDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortakla

SAMSUN'DA İMAM HATİP OKULLARI NİTELİK TESPİTİ VE HEDEF BELİRLEME ÇALIŞTAYI YAPILDI
Samsun’un İlkadım ilçesindeki Serra Otel’de SAMİMDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Samsun İmam Hatip Okulları Nitelik Tespiti ve Hedef Belirleme Çalıştayı düzenlendi.
SAMİMDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Samsun İmam Hatip Okulları Nitelik Tespiti ve Hedef Belirleme Çalıştayı katılımcılar tarafında büyük bir ilgi topladı.

[gallery ids="39841,39842,39843"]


TOPLAM 13 TANE İMAM HATİP OKULU AÇTIK

‘Samsun İmam Hatip Okulları Nitelik Tespiti ve Hedef Belirleme Çalıştayında SAMİMDER Başkanı Abdulkadir YEŞİL ve İmam Hatip Platformu Samsun Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptığı konuşmasında, "İlimizdeki İmam Hatip okullarımızın gerek sayısal, gerekse niteliksel olarak geliştirilmesi için hem sivil toplum kuruluşlarımızla hem de yerel yönetimlerimizle işbirliği halinde çalışmaktayız. Bu yıl 4 tane lise ve 9 tane ortaokul olmak üzere toplam 13 tane İmam Hatip Okulu açtık. İmam Hatip okullarımızda şu anda 25 bin öğrencimiz var. Hem liselerde hem de ortaokullarda Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuzu da söyleyebilirim" dedi. 
17 SENEDİR SAMSUN'A HİZMET EDİYORUM

Düzgün, hakkı ve hukuku gözeten bir şehir yapmaya çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasından, "16 senedir Samsun'dayız. Hayatımızın en büyük mücadelesi helal ile haramı ayırma mücadelesidir. Helal ile haramı ayırabilecek insan yetiştirme mücadelesidir. Ben şehri yönetirken hep bu mücadelenin içerisinde oldum. Ömrüm olduğu sürece bu mücadeleyi vereceğim. Bir gün gelir de içtiği bir çorba "helal mi, haram mı, benim cebimdeki kalem helal mi, haram mı, evime akşam götürdüğüm ekmeği helalinden kazandım mı, yoksa kazanmadım mı" diyen insanı mükemmel bir şekilde yetiştirdiğimiz takdirde işimiz bitti demektir. Eğer iyi insan yetiştirme mücadelesi bir gün gelip bitecek olsaydı, şu ana kadar bunu bitirmiş ülkeler olurdu. Elimden geldiği kadar düzgün, hakkı, hukuku, helali, haramı gözeten bir şehir yapmaya çalışıyorum. Rabbim bana fırsat verdi, 17 senedir Samsun'a hizmet ediyorum. Gecem yok gündüzüm yok. Allah şahidimdir bana ait hiçbir şey yok. Her şey şehrimin insanın geleceğine aittir. Uyuyup da, sızıp kalıncaya kadar şehrimle beraberim. Uyanıp da "Bismillahirrahmanirahim" dediğim andan itibaren de şehrimle beraberim" diye konuştu. 
TEVAZUYU ASLA ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Allah bu tip toplantıları bereketli kılsın inşallah. Bizler bu okullarımızda iyi insanlar yetiştireceğiz. Eğer iyi insan yetiştirirsek bu zaten iyi müslüman olur. Bizim ciddi anlamda kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Bizlerin yeni bir ruhla, yeni bir heyecanla çocuklarımızı yetiştirmek adına elimizden ne geliyorsa ortaya koymamız gerekiyor. Bizim iyi insan yetiştirmekle ilgili sorunumuz var. Bunun önüne geçmemiz lazım. Daha çok çalışacağız, daha yoğun bir şekilde çalışacağız ama tevazuyu asla elden bırakmayacağız. Ben yatılı okurken bizlere su vermediler. Şimdi Allah razı olsun belediye başkanı arkadaşlar öğrenciler için bütün imkânlarını seferber ediyorlar. Sizler çok kaliteli öğrenci yetiştirmek, öğrenciler de çok kaliteli insan olma yolunda gayret sarf etmeleri gerekiyor. İyi ki, bu çalıştayda nitelik konusunu önce seçmişsiniz. Ama bundan sonraki düzenleyeceğiniz çalıştayda nicelik konusunu işleyelim. Yani sayısal olarak öğrencileri artırmakla ilgili kimin eksikliği var, bundan sonra bunu tartışalım. Bizim iyi eğitim almamız durumunda en azından sağlıklı islami bir bilgiyi onlara aktarma şansımız olur. Bizim temel sorunuz kitap okumayla ilgili bir çıkmazımız var” dedi.
HİZMET EDENLERİN BİZ HİZMETKÂRIYIZ

Türkiye’de aslında çok fazla kitap satılmadığını dile getiren Vali Şahin,” Ülkemizde en çok kitap okuyan yaş grubu 8-14 yaş, 14 yaşından sonra kitap okuma sayısı düşmektedir. Yaş ilerledikçe kitap okumuyoruz. Bu toplantıları çok önemsiyorum. İmam hatipli olma ruhunu da imam hatip mezunlarının bir şekilde yaşaması gerekiyor. Bu mübarek günde çok içtenlikle söylüyorum, Allah’a hizmet edenlerin biz hizmetkârıyız. Siz yeter ki, bu dine, bu imana hizmet edin. Bu konularla ilgili toplantılara, çalıştaylara sonuna kadar katkı sağlayacağımızı bilin. Bu toplantı inşallah hayırlara vesile olur. Bu çalıştayın ülkemize, ilimize, eğitim camiasına ve imam hatip camiasına hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. 
ÇALIŞTAYA KATILIM BÜYÜKTÜ

Çalıştaya ayrıca Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İmam Hatip Okulları Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.
Köksal ÖNER