İNSANLARIMIZIN MUTLU OLMASI VE YARINLARA UMUTLA BAKMASIDIR

Vali Osman Kaymak ve 26


Vali Osman Kaymak ve 26. dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın katılımıyla Atakum Belediyesi tarafından 4,5 yılda yapılan 80 projeden 8’i olan; Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası, Osmanlı Hamamı, Seyir Tesisi, Öğrenci Etüt Merkezi, Taflan Sosyal Tesisleri, E-Belediyecilik ve Kent Bilgi Sistemi, Ömer Halis Demir Parkı ve Çay Bahçesi ile 200 Kilometre Yol Yapım Çalışması Projesi görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası önünde yapılan açılış töreni Kur’an-ı Kerim yarışmasında Türkiye birincisi olan Mustafa Türkyılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve eserlerin anlatıldığı video gösterimi ile başladı.
Video gösteriminin ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı açılış öncesi yaptığı konuşmasında, “Atakum olarak son üç yılda çok büyük gelişimler kaydettik. 2017 yılında Türkiye’de en hızlı gelişen ilçeler arasında yerimizi aldık. Hayalinizdeki şehir Atakum için, çıkmış olduğumuz bu yolda amacımız, Atakum’u Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri arasındaki yerini daim kılmak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir Atakum bırakmak. 4 yıllık hizmet süremizde Atakum ilçesi 58 bin nüfus artışı ile 200 bin nüfusu aşmıştır. Atakum Samsunumuzun gelişen ve değişen yüzü olmuştur. Atakum çevre illerden göç alarak cazibe merkezi haline gelmiştir. Atakum Karadeniz’in küçük bir İstanbul modeli haline gelmiştir. Atakum Belediyesi olarak hızlı çalışan, şehre yön veren çalışma metotları oluşturduk. Bu anlayışla 4 yıllık hizmet süremizde 80 projeyi Atakum ilçe halkımızla buluşturduk. Bugün burada 75 milyon TL tutarında 8 projemizin açılışını yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası resmi sağlık kuruluşu bakımından Atakum’da bir ilk oldu. Sağlık hizmetleri Atakum’da hızla artmaya devam edecek" dedi.
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Ülkemizin değişik yerlerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Tunceli Valisi olarak üç yıl görev yaptım ve bir yıldır da Samsun’dayım. Samsun Karadeniz’in amiral gemisi. Yolların buluştuğu bir şehir. Samsun'un 17 ilçesi ve bir milyon üç yüz bin nüfusu bu bölgenin en büyük ili konumunda. Yıllardır bölgeye önderlik yapan bu şehir sağlıkta da bölgeye önderlik yapmaktadır. Çevre il ve ilçeler sağlık hizmetini bu güne kadar ilimizden almaktadır. Bunda da ilimizdeki Ondokuz Mayıs Üniversitemizin ve Eğitim Araştırma Hastanemizin payı büyüktür. Samsun son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti. Özellikle Atakum buradan en çok pay alan ilçelerimizden birisi. Şehrimiz çok güzel hizmetlere kavuştu. Gecen sene ilimizde gerçekleştirdiğimiz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile görüldü ki, Samsun spor alt yapısıyla birlikte bir spor kenti. Çok sayıda ilimizde her alanda ve her branşta spor tesislerimiz var.
Samsun sağlık ve spor anlamında gelişen bir şehir. Sağlıkta eksiklerimiz vardı. Atakum ilçemiz sağlıkta mağdur olan bir ilçemizdi. Geçen dönem ilimiz milletvekili Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan’ın katkılarıyla bu ilçemizin ihtiyacını çözmek amacıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası bu gün buraya kazandırıldı. Bu hizmet binasının buraya kazandırılmasında Atakum Belediye Başkanımızın da büyük katkıları var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bununla da yetinmeyeceğiz. Atakum ilçemize 250 Yataklı Devlet Hastanesinin yeri ayrıldı. İhalesi yapılmak üzere. İnşallah en kısa zaman içerisinde de bu hastanemiz bitirilerek hizmete sunulacaktır. Bunun dışında ilimize 900 yataklı bir şehir hastanesi planlandı, şu an çalışmaları devam ediyor. Yine Tekkeköy ilçemize 250 yataklı bir Devlet Hastanesi yapıyoruz. Bütün bunların tamamlanması halinde ilimizin sağlık yönüyle bir eksiği kalmamış olacak.
İlimiz gerçek manada göç veren il değil, göç alan il olmaya başladı. İlimizde yeni Organize Sanayi Bölgeleri yaparak ilimizdeki sanayinin gelişmesini istiyoruz. Yeni istihdam alanları açmaya çalışıyoruz. Samsun Bafra ve Çarşamba ovalarıyla bir tarım kenti. Samsun gördüğünüz gibi bir sağlık kenti. Samsun bir spor kenti. Samsun aynı zamanda bir turizm kenti. O yönüyle de bütün potansiyellerini en iyi şekilde kullanması için hep birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Bütün amacımız ve hedefimiz insanlarımızın mutlu olması ve yarınlara umutla bakmasıdır. Bunun için de halkımızdan tek istediğimiz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyorsak, uluslararası güçlere karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek durumundayız. Allah ülkemizin ve milletimizin birliğini ve dirliğini bozmasın. Allah hainlere fırsat vermesin diyorum. Bu tesislerin ilçemize ve ilimize hayırlı olması dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Son yıllarda Türkiye’nin hizmet anlamında çok güzel gelişmeler yaşadığını belirten 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise yaptığı konuşmasında, "Türkiye olarak çok ilerleme kaydettik. Çok geliştik. Gelişmemizi dünya istemiyor. Kendine rakip ister mi? İstemiyor. Bizim önümüzü kesmek için tuzaklar hazırlıyorlar. Onlardan biri de 15 Temmuz’du. 15 Temmuz sadece bir darbe değildi. Darbe de değildi, ihtilal de değildi. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına kasteden bir hareketti. Bayrağı indirecek olan bir hareketti. Rabbim bizi korudu. Harekâtı 6 saat önceye almasalardı, korkup paniklemeselerdi, sabah kalktığımızda Türkiye’de 3 ayrı devlet kurulmuş, Suriye misali olmuştuk. Allah bizi korudu. Milletimiz de satılmış yoktur. Satılmışlar Pensilvanya gibi dışarıdadırlar. Aldatılmışlar vardır. Bu ülke, bu bayrak hepimizin. Biz nimetlerin kadrini bileceğiz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada çok güzel eserler meydana gelmiş. İshak Bey’i ve arkadaşlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak tarafından Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız’a ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı tarafından 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a hediye takdimi yapıldı.
Hediye takdiminin ardından Vali Osman Kaymak,  26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve diğer protokol üyeleri tarafından, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası, Osmanlı Hamamı, Seyir Tesisleri, Öğrenci Etüt Merkezi, Taflan Sosyal Tesisleri, E-Belediyecilik ve Kent Bilgi Sistemi, Ömer Halis Demir Parkı ve Çay Bahçesi ile 200 Kilometre Yol Yapım Çalışması Projesi açılış kurdelesi kesildi.
Açılışın ardından Vali Osman Kaymak, 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve protokol üyeleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası’nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Açılışa ayrıca, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 22. Ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 22. Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.