IŞİD vurmaya devam ediyor.

YA HESAP DÖNERSE! IŞİD vurmaya devam ediyor

YA HESAP DÖNERSE!

IŞİD vurmaya devam ediyor.

IŞİD’in kime ve hangi zihniyete hizmet ettiğini sağır sultan bile duydu.

Liderleri El Bağdadi’nin ABD’li senatör ve eski ABD Başkan adayı John McCain ile aynı karede yer aldığı 2 fotoğraf ortaya çıktı.

Bu fotoğraf akla hemen Global Research’te yayınlanan haberi akla getiriyor.

Neydi haber;

IŞİD'in bölgede İsrail'in güvenliğini sağladığını söyleyen Snowden'a göre ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları dünyadaki bütün terörü "eşek arısı yuvası" (Hornet’s Nest) adlı bir strateji ile bir araya getirmeye çalışıyor.”

Bu haberin hemen ardından İran Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hasan Firuzabadi de haziran ayında IŞİD’in ABD ve İsrail tarafından, Siyonizmin çıkarlarını korumak için oluşturulduğunu iddia etmişti.

IŞİD Lideri El Bağdadi’nin 2004’te Irak’taki ABD denetimindeki bir hapishanede bulunduğu ve 2009’da buradan salındığı biliniyor.

Bazı ünlü stratejistler de IŞİD’in bir CIA-NATO projesi olduğunu söylüyor.

Stratejistler, IŞİD içerisinde özellikle Çeçen Cihatçıların yoğun olduğunu, bunların Gürcistan’ın Vale geçidinden, Türkiye tarafındaki Türkgözü köyü üzerinden Suriye ve Irak’a kadar gönderildiğini iddia ediyorlar.

Bu aralar CNN’de tüm dünyaya Türk havaalanlarına gelen cihatçıları Hatay’dan Suriye’ye El Kaide militanlarının geçişini ve gösteriyor.

IŞİD’in sürekli dillendirdiği “Sünni Halifelik” projesinin aslında ABD planı olduğunu ve Irak’ın üçe bölünmesi için çok önceden, 2004 yılında Bush yönetimince tasarlandığını neredeyse bilmeyen yok.

ABD, Kürt bölgelerini, peşmergeyi ve Bağdat merkezi yönetimini korumak için göstermelik hava harekâtlarıyla IŞİD’i vuruyor.

IŞİD, verilen görevi yapıyor(!);

 Kerkük’ün Türkmenlerden temizlenerek(!) Barzani denetimine geçmesini sağladılar.

 İran’a ve Rusya’ya yakın olan Irak Başbakanı Nuri El-Maliki den kurtuldular.

 Pkk ve peşmerge IŞİD’e karşı savaştırılarak tüm dünyaya ve Türkiye’ye sempatik gösterdiler.

İran’ın Irak üzerindeki etkisini azalttılar.

 Akdeniz’e çıkışı hedefleyen “kürt koridoru” için zemin hazırladılar.

 Suriye’de ÖSO’ya destek ve Mısır’da çöken dış siyaset sonrası inisiyatif alamayan Ankara, Musul Konsolosluğunda alınan rehineler ile etkisiz ve tepkisiz hale getirildi.

 Peşmerge tarafından Musul, Kerkük, Telafer ve Sincar’daki Türkmenlerin elindeki silahlar toplandı, IŞİD için açık hedef haline getirilerek katliamlar ve bölgeden sürgün edilmeler yaşandı.

 İsrail’in Gazze’yi bombalaması ve işgaller kısmen IŞİD faaliyetlerine odaklandırılarak dünya medyası tarafından örtüldü.

Bunlar gördüklerimiz, daha göremediklerimiz ve göreceklerimiz var…

Umarım ülkemiz adına bu IŞİD teröründe “keserin döndüğü, sapın döndüğü, günü gelip hesabın döndüğü” bir süreç yaşamayız.

Ne demiş atalarımız; “keskin sirke, küpüne zarar