İsim benzerliği mahallelileri tedirgin etti!

İzmir Tepecik Mahallesindeki Şarbon hastalığı nedeniyle karantina altına alınması Samsun İlkadım ilçesi Tepecik mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı

İzmir Tepecik Mahallesindeki Şarbon hastalığı nedeniyle karantina altına alınması Samsun İlkadım ilçesi Tepecik mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. İzmir Tepecik Mahallesi için “Tepecik mahallesi karantina altına alındı” şeklinde haber çıkması iki ayrı şehirdeki mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Şarbon haberi çıkan yer Samsun Tepecik değil, İzmir Tepecik. ... İzmir Tepecik Mahallesi.
Samsun İlkadım İlçesi Tepecik Mahallesi muhtarı Mikdat Bayraktar konu ile ilgili şokhaber.net’e yaptığı açıklamada; telefonlarım susmuyor. Telefonlarıma bakmakta yetiştiremiyorum. Mahalle sakinleri beni arayarak, mahallemiz karantina altına alındı da bizim haberimiz yok, bu doğru mu diye soruyorlar. Tepecik Mahallesi muhtarı Mikdat Bayraktar gelen telefonlara cevap veremez oldum. Mahallemiz isim benzerliğinden dolayı bu sıkıntıyı bize yaşattı. Beni arayan mahalle sakinlerime her ne kadar bizim mahalle değil desem de birçoğu inanmamakta ısrar ediyor. Bizden mi saklıyorsun muhtar diye bana tepki gösteriyorlar.
Gelen tepkiler üzerine Tepecik mahallesi muhtarı Mikdat Bayraktar bu tepkiler karşısında  bir an aklımdan mahallenin ismini mi değiştirelim diye de düşündüm dedi.
Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun'daki büyükbaş hayvanlarda 'şarbon' hastalığına rastlanmadığını ve karantinaya alınan bölge olmadığını söyledi. Karantinaya alınan bölge İzmir ilindeki Şarbon haberi çıkan yer, İzmir Tepecik Mahallesi, Samsun Tepecik mahallesi değil dedi.
şokhaber.net