'İSLAM'DA KADIN VE KADIN HAKLARI' PANELİ

Vali İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hasan Katipoğlu konferans salonunda düzenlenen 'İslam'da Kadın ve Kadın Hakları' paneline katıldı

Vali İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hasan Katipoğlu konferans salonunda düzenlenen ‘İslam’da Kadın ve Kadın Hakları’ paneline katıldı.
PEKİŞTİRECEK YÖNDE OLMASI ARZU EDİLMEKTEDİR
Panelin açılış konuşmasını yapan Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptığı konuşmasında, “Toplumun geleceğini ve huzurunu garantisi olan kadınlarımızın ve erkeklerimizin huzur içerisinde toplumun geleceği adına yapacakları ve atacakları her adımın birlik ve beraberliği pekiştirecek yönde olması arzu edilmektedir. Zaman, zaman kadın ve erkek özelliklerinin farklılığının toplumu ayrıştırıcı birbirine düşürücü söylemlere dönüştüğünün örneklerini yaşıyoruz. Ama bu tür ayrılık sebebi olarak işleyenlere Allah güç, kuvvet vermesin” dedi.
YERLİ TIBBİ CİHAZ SEKTÖR GELİŞTİRME TOPLANTISI YAPTIK
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Dünya kadınlar günü dolayısıyla kadınlar gününüzü kutluyorum. Sayın Rektörümüzle Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı yaptık. Cerrahi Aletler konusunda inşallah Samsun bir sağlık malzemeleri üretim üssü olur. Böyle bir gün vesilesiyle aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diye konuştu.
PANELE AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ  KARAASLAN’DA KATILDI
Konuşmaların ardından, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Batuk ‘Diğer Dinlerdeki Kadın Algısı’, KADEM Samsun İl Temsilcisi Meral Kıvırcı ‘Sosyal Hayatta Kadının Yeri’ ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yüksek ‘İslam Hakkında Kadın Hakları’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Panele ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net