İşsizliğe en büyük etkeni?

Küreselleşme ve dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler işsizliğe en büyük etkendir

Küreselleşme ve dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler işsizliğe en büyük etkendir.
Canik Başarı Üniversitesi Management Academy Club (Yönetim Kulübü) tarafından “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Genç İşsizlik”  konulu panel düzenlendi.
Canik Başarı Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İktisat Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Dinç; Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kocabacak ve Samsun TÜİK Hane Halkı Takım Sorumlusu ve İstatistik Uzmanı Tolga Demirel’in katıldığı panelde “Türkiye’de İnsan kaynakları yönetimi, genç işsizlik ve istihdam” konuları işlendi.
Moderatörlüğünü Canik Başarı Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Kuşku Sönmez’in yaptığı panelde; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Aydüz açılış konuşmasında, insan kaynakları yönetimi ve işsizliği artıran sebepler arasında büyük etken olarak gördüğü ‘Küreselleşme ve dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmelere değinerek sözü panelistlere bıraktı.
Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kocabacak özel sektörde çalışan şirketlerde insan kaynakları yönetimi faaliyetlerinin ne olduğu; mezuniyet sonrasında öğrencilerin iş başvurusunda ve mülakatta nelere dikkat etmeleri gerektiği hususlarına değindi.
Doç. Dr. Ahmet Dinç; ekonomik anlamda işsizliğin ne olduğu, işsizlik türleri hakkında bilgi verirken; İşsizliğin makroekonomisinin üç önemli amaçlarından biri olduğunu ve buna ulaşmak için maliye, para ve gelir politikalarının yanı sıra eğitimin de önemli bir fonksiyonu olduğunu belirtti. İşsizliğin sosyal ve ekonomik maliyetini indirgemek için işverenlerin ve piyasanın ihtiyacı doğrultusunda gençlerin yetişmesinin önemini vurgulayan Dinç; İşsizliğin 15-24 yaş aralığında yoğunlaştığını ve sadece üniversite diplomasının istihdam için yeterli olmadığını piyasanın ihtiyaç duyduğu donanıma öğrenciyken sahip olunması gerektiğinin altını çizdi.
TUİK çalışma stratejileri ve istatiski veriler hakkında bilgiler sunan Samsun TÜİK Hane Halkı Takım Sorumlusu ve İstatistik Uzmanı Tolga Demirel; Belirlenmiş hane halklarının üzerine yapılan anketlerden veri havuzu oluşturulduğunu ve daha sonra ilgili konulara göre anket istatistikleri çıkarılarak konu üzerinde bilgi akışı sağlandığını ifade etti. Demirel, İşsizlik ile ilgili istatistiklerin nasıl oluşturulduğu ve kamuoyuna nasıl sunulduğunu anlatarak konuşmasını bitirdi.
Panel İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Aydüz’ün katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.
şokhaber.net