İŞSİZLİK KADER DEĞİLDİR

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, açıklanan işsizlik rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada;
İşsizlik rakamları açıklandı. Türkiye’de işsizlik oranı Temmuz'da, geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 puan artışla yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Buradan çıkan sonuç şudur, 5 gençten biri işsiz. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 354 bin kişi artarak 3 milyon 324 bin kişi oldu.
Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 1 puanlık artış ile yüzde 13 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 1,5 puanlık artış ile yüzde 19,8 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 1 puanlık artış ile yüzde 11 olarak gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik ise 1 puan artarak yüzde 13 olurken, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1.5 puanlık artışla yüzde 19.8 oldu. Bu oran 15-64 yaş grubunda 1 puanlık artışla yüzde 11. İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 294 bin kişi artarak 27.64 milyon kişi, istihdam oranı ise 0.2 puanlık azalış ile yüzde 47 oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 73 bin kişi artarak 3.4 milyon kişi olarak gösterildi.
Ülkenin gerçek gündemi budur. AKP hükümeti, bir takım suni gündemler oluşturarak bu gerçek gündemin ortaya çıkmasını engellemeye çalışmaktadır. İşsizlik, ülkemizin bir gerçeğidir. Bu sorunun halli için, ortaya konulan esaslı bir politika da yoktur. İşsizlik kader değildir. Açlık, alın yazısı değildir. Siyasete girdiğinde tek alyansı olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan, bugün milyarlarca dolar servete sahipse, aynı nüfus kâğıdını taşıyan vatandaşların da en azından insani standartlar ölçüsünde yaşayabilecek bir gelire sahip olması ve bu geliri elde edebileceği bir işinin olması gerekmektedir. Bu nedenle, binlerce üniversite mezunu gence istihdam, kalifiye elemana iş sahası yaratmak, hükümetin aslî görevlerinden biridir. AKP hükümetine, bu aslî görevini hatırlatıyoruz. Zaten vatandaşın olanı vatandaşa bir lütuf gibi vermek, sosyal devlet politikası değil, olsa olsa ucuz bir siyasettir. Vatandaş, bunun farkına vardığında, AKP hükümetinin sonu gelmiş olacaktır.
AKP, Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık hayallerini sürüklemeyi bırakıp, işsizliğe bir çare bulmalıdır. Başkanlık hayalleri, insanların karnını doyurmaz.
şokhaber.net