İSYAN EDEN HEPİMİZİN VİCDANIDIR!

25

25. Dönem Ak Parti Samsun Millet Vekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman, kadını zayıf, korumasız, aciz görerek ona şiddet uygulayan her kim olursa olsun alçak ve zavallıdır, görüşünü kendisinin de benimsediği söyledi.

KELİMELERİN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bütün Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetinin faillerini en hafif tabiri ile kınadığını belirten Doç. Dr. Bekir Şişman; “ Özge kızımıza yapılanlar asla siyasete alet edilemeyecek bir noktadır. Halkımız bir kez daha herkese bunu çok net bir şekilde göstermiştir. Bu vicdanla, yürekle, insanlıkla alakalı bir meseledir. Yanan hepimizin yüreğidir. İsyan eden hepimizin vicdanıdır. Dolayısıyla bu konu üzerinden siyasal tartışma yapan herkesi sağduyuya davet ediyorum. Acımız henüz taze ama şimdi düşünülmesi gereken, bu tür olayların bir daha olmasını nasıl engelleriz anlayışını hâkim kılmaktır. Ben bir akademisyen, bir eğitimci ve hepsinden önemlisi bir baba olarak yaşadığımız bu acıyı tarif etmekte zorlanıyorum. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Bir can, bir genç, bir evlat, bir öğrenci, bir gelecek kaybettik” diye konuştu.

BU KONU HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Böylesine acı, böylesine vicdanları sızlatan bir konunun ayrışmak ve ötekileştirmek için kullanılamayacağının altını önemle çizen Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman, “ Kadına yönelik her türlü şiddetin acı ve ızdırap veren sonuçları, yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna inanıyoruz. Kararlı bir şekilde sorunun çözümünde biz de varız, demeliyiz. Kadını aciz ve hakir gören her türlü anlayışı başından itibaren ret ediyoruz. Ülke genelindeki anma eylemleri ile kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için her platformda savunuculuk yapmaya hazırım. Yaşantım boyunca sivil toplum örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev almış biri olarak, toplumun gösterdiği hassasiyeti yerinde buluyor ve destekliyorum” şeklinde konuştu.