KADIN ERKEK EŞİTSİZLİĞİ ÇATIŞMA YARATIYOR...

8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada TTSO Başkanı M

8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadın ve erkek eşitliğinin her alanda tam uygulanması gerektiğini ifade etti.

Birçok alanda kadın erkek eşitsizliğinin başka noktalarda çatışmayı getirdiğini söyleyen Hacısalihoğlu, “Örneğin Kamuda çalışan üst düzey devlet görevlilerimizde kadın oranımız yüzde 9,5.’tür. Bu oldukça düşüktür.”

Eşitlik konusunda bugüne kadar çok fazla yol kat edilemediğini vurgulayan Hacısalihoğlu, önümüzdeki zaman içerisinde bütün kurum ve kuruluşların bu alanda çalışmalarını artırması gerektiğini kaydetti. Kadın erkek eşitliğinin sadece iyi niyet ile olamayacağını dile getiren Hacısalihoğlu, “ Çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Erkeklerin kadınlar lehine pozitif ayrımcılığa şiddetle destek vermesi gerekiyor.” dedi.

Hacısalihoğlu, Ülkemizde kadın ve erkek nüfusunun birbirine oranının yüzde elli civarında hemen hemen yarı yarıya olmasına rağmen Karadeniz Bölgesinde bu oranın kadınlar lehine arttığına dikkat çekti. Hacısalihoğlu, “Bunu dikkate aldığımızda kadın ve erkek arasında bir çatışma değil barışın korunmasına özen gösterilmelidir. Bu özen eşitlikler, haklar ve saygı üzerinde ilerlemeli. Ne yazık ki günümüzde bu temel alanlarda dahi sorunlar yaşanmaktadır. Kadın erkek eşitliğinde ve özellikle kadın haklarının başarılı olduğu toplumlardaki başarılı örneklerin deneyimlerini bu alanda geri düzeyde kalan dünyanın diğer toplumlarına aktarılmalıdır. Bu anlamda, İskandinav ülkelerinin elde ettiği kadın erkek eşitliğindeki güzel uygulamalar ülkemize aktarılabilir.” Şeklinde konuştu.

Kadın erkek eşitliği konusunda ülkemizdeki birçok parametrenin oldukça düşük olduğunu anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu. “ Örneğin bugün kamuya baktığımız devlet personelinin yüzde 36.93’ünün kadın, yüzde 63.07’sinin ise erkeklerden oluşmaktadır. Üst düzey devlet personeline baktığımızda ise durum daha kötü, kadınlar sadece yüzde 9,5. Oldukça düşük bir rakamdır. Bu istatistikleri eşit değerlere yaklaştırmak için destekleme politikalarını hayata geçirmeliyiz. Kadınlara bütün alanlarda pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle bu değerleri yükseltmekte büyük yarar var. Eşitsizlik başka noktalarda çatışmalara neden olmaktadır. ”

Başkan Hacısalihoğlu, 8 Mart dünya kadınlar gününün kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında mesafenin biraz daha kapanmasına vesile olan günler olmasını temenni etti. İş camiası adına bütün kadınlar gününü kutladığını iletti.

Kaynak Medya 061