KADIN LİDERLER AKADEMİSİ SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Serra Otel'de Elvin Derneği tarafından düzenlenen 'Samsun Kadın Liderler Akademisi Projesi'nin kapanış ve sertifika töreni gerçekleştirildi

Serra Otel’de Elvin Derneği tarafından düzenlenen ‘Samsun Kadın Liderler Akademisi Projesi’nin kapanış ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Elvin Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy, “42 konu başlığı ile birbirinden değerli akademisyenler konusunda uzman kişiler tarafından eğitim sürecini tamamlamıştır" dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 'Samsun Kadın Liderler Akademisi Projesi' kapanış ve sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Elvin Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy, “Projemiz Kadın sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitelerini güçlendirmek, karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak, sivil toplum kuruluşları ve yerel idareler arasında işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımlarını sağlamak ve en önemlisi cinsiyet tabanlı bütün sorunlara dikkat çekip kadın ve kız çocuklarının haklarının iyileştirilmesine katkı sağlayıp sorunların toplumsal farkındalık boyutu artırarak karar mekanizmalarının süreçlerinde doğru ve etkin rol oynamak amacıyla planlanmış ve on altı hafta 42 konu başlığı ile birbirinden değerli akademisyenler konusunda uzman kişiler tarafından eğitim sürecini tamamlamıştır. Proje hedefimiz 30 kişi olarak belirlenmiş olup, bu kişi sayısı bakanlığımız tarafından onaylanmış olmasına rağmen, yoğun talep ve istek üzerine 70 kişi olarak devam etmiştir. Elvin Derneği olarak bizler çok uzun yıllardır ayrı sahalarda, aynı amaçlar uğruna gönüllülük esasıyla destek verdiğimiz bütün çalışmalarımızı tarafsız toplumun her kesimine eşit, cinsiyet ayırt etmeksizin tek bir çatı altında güçlerimizi bilgi birikim ve deneyimlerimizi birleştirerek sürdürmek için bir araya geldik" dedi.
O GÜZEL DAKİKALARDA SADECE BİR EĞİTİM BİRLİKTELİĞİ YAŞAMADIK
Kadın Liderler Akademisi de bu çalışmalarımızdan bir tanesi oldu vurgulayan Elvin Derneği Başkanı Yeşim GÜRSOY, “ Bu 16 haftayı, bütün parti kadın kollarından, iş dünyasındaki kadınlarımızdan, sivil toplum gönüllüsü katılımcılarımızdan oluşan mükemmel bir birliktelik içerisinde tamamladık. Her hafta sonu Samsun Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen derslerimiz ve bu birliktelikte yakaladığımız o güzel dakikalarda sadece bir eğitim birlikteliği yaşamadık. Kendimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarında ülke kadınını kız çocuğunu konuşan, tartışan o gün ki eğitim başlığıyla hocalarımızla demokrasimizin her parti kolundan temsilcilerimizle, kadın muhtarlarımızla ve halkın bir arada olduğu demokratik bir ortamda tartışırken görüş ve fikirlerimizi birbirimize aktarırken bulduk. Projenin asıl ve en önemli hedeflerinden olan hep birlikte görüş ve fikirlerimiz ne olursa olsun aynı ortak noktada buluşabilmek, tek ses olabilmek ve sorunları ayrıştırmadan toplumun içerisinde çözebilmek için mücadele etmenin keyfini yaşadık" diye konuştu.
DUYGULARI ÖNE ÇIKIYOR VE HEMEN KADINLARI BASTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bu programın başlayıp tamamlanması bir yılı geçmiş durumda. Öncelikle ben Elvin Derneği Başkanı Yeşim Hanım'ı, emeği geçen herkesi ve kadınlarımızı kutluyorum. Bu tarz faaliyetler, kadınlara yönelik olarak hazırlanan faaliyetler inanın insanı mutlu ediyor. Kadın isterse her şeyi başarır. Samsun özellikle kadının hayata bakışı itibariyle daha liberal, daha demokrat ve bu konuda daha hoş görülü olması bize aynı zamanda rahat hareket etme imkanı tanıyor. Bu tarz faaliyetler ilimizde yapılırken, başka illerde çok fazla taşın altına elini koyan insanlar bulamazken, Samsun bu konuda daha cömert davranıyor. Biz kadınla rekabete girdiğimizde erkeklerin biraz kıskançlık duyguları öne çıkıyor ve hemen kadınları bastırmaya çalışıyoruz. Kabul etmek gerekir ki, hayatı birlikte değerlendirmek, özellikle başta şehrimizi, ülkemizi ve dünyayı kalkındırmak adına çok ciddi mücadele içerisinde olmamız gerekiyor. Kadınların özellikle yetenekleri olan alanlarda değerlendirildiğinde ne kadar başarılı olduklarını hep birlikte görüyoruz. Bizim şehrimizde ve ülkemizde bir sürü gereksiz tartışmaları bir kenara bırakarak, özellikle yatırım amaçlı ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak amaçlı yapılacak olan faaliyetlerde kadınlardan ciddi anlamda destek almamız gerekiyor" dedi.
YENİ FAALİYETLERİN İÇERİSİNDE MUTLAK SURETLE OLMAMIZ GEREKİYOR
Bu özellikle son aylarda biraz yoğun olarak belki talep edilir oluyor. Her birimiz 15 Temmuz darbe girişimini yaşadıklarını ifade eden Vali Şahin," Bu darbe girişimini takip eden geçe ve diğer günlerde bizim meydanlarda en çok gördüğümüz insanlar kadınlardı. Gece meydanlarda kadınlarımız çocuklarını kucaklarında uyutarak sabahlara kadar beklediler. Bu aslında demokrasiye, cumhuriyete, özgürlüklere ve bağımsızlığı ne kadar inandığınızın da bir işaretidir. Biz erkekler de dâhil olmak üzere özellikle iş çevrelerinde, iş alanlarında yeni imkanlar oluşturmak adına bu tarz kursların ve etkinliklerin çok yoğun bir şekilde yapılması, diğer taraftan belki pozitif ayrımcılık ortaya koyup kadın çalıştırmak arzusunda olanlara destek verilmesi de gerekiyor. Bu şehirde bir birimizi biraz daha rahat anlamak adına ses tonumuzu yükseltmek yerine, daha düşük tonda bir o kadar da sevgiyle, sempatiyle birbirimizi daha iyi anlayarak belki şehrimizi daha iyi yaşanabilir bir hale getiririz. Bundan sonra yapılacak olan diğer kursların ve yeni faaliyetlerin içerisinde mutlak suretle olmamız gerekiyor. Bu tarz kursları hem destekleyeceğiz, hem de yanında olacağız. Şehrimizle, ülkemizle ve kadınlarımızla yapabileceklerimizle ilgili olarak bizleri harekete geçirin ki, daha güzel şeyleri ortaya koyalım. Ben tekrar emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.
VALİ ŞAHİN VE BAŞKAN YILMAZ TARAFINDA SERTİFİKALARI VERİDİ
Konuşmaların ardından DEİK Avustralya İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfıeld, iş hayatı ile ilgili tecrübelerini paylaşarak, kadınların iş hayatına katılımlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra ‘Kadın Liderler Akademisi Projesi’ kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından sertifikaları verildi. Ardından Samsun İl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ile Elvin Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy arasında ‘Mahallemle Elele’ projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi. ‘Samsun Kadın Liderler Akademisi Projesi’nin kapanış ve sertifika törenine ayrıca, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net