Kadınlara saygı, insanlık görevidir

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında kadınlara hak ettiği saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, 'Kadınlara hak ettiği saygıyı ve sevgiyi göste

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında kadınlara hak ettiği saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kadınlara hak ettiği saygıyı ve sevgiyi göstermek her şeyden önce insanlık görevidir. Dinimizde, kültürümüzde kadın yuvanın temelidir” dedi.
Dünyada kadınlara yönelik şiddettin son bulması için herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu farkındalığın oluşabilmesi adına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemli bir tarih olduğunu ifade etti. Başkan Taşçı, “Kadınlar maalesef ki dünyanın bir çok ülkesinde ve ülkemizde şiddete maruz kalıyor. Bir kadına şiddet uygulamanın anlaşılabilir, kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Ancak bu açıdan baktığımızda kadınlara şiddet uygulayan erkekleri de bir kadının yetiştirdiğini görüyoruz. Yani anneler evlatlarını kadına şiddete karşı duyarlı yetiştirmeli. Çocuklarına kadın olmanın, anne olmanın önemini anlatmalı. Bu anlamda tüm kadınların şiddetten uzak yaşadı, sosyal ve kültürel hakları başta olmak üzere istihdamın önemli bir parçası olduğu bir dünya istiyoruz. Kadınlara hak ettiği saygıyı ve sevgiyi göstermek her şeyden önce insanlık görevidir. Dinimizde, kültürümüzde kadın yuvanın temelidir. Bu asla unutulmamalıdır. Bu düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.
Kadınların sosyal, kültürel ve istihdama dayalı projelerle buluşturulması noktasında üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak kadınlarımıza saygı duyuyor ve değer veriyoruz. Bu anlamda kadınlarımıza yönelik pozitif bir ayrımcılık içerisindeyiz. Kadınların sosyal, kültürel ve istihdama dayalı projelerle buluşturulması noktasında önemli adımlar atıyoruz. Boş vakitlerini fırsata çevirebilmeleri noktasında açtığımız kursların sayısı 30’u aştı. Bu kurslarımızdan faydalanan kadınların sayısı ise 2 bini aştı. Yine belediyemiz bünyesinde hizmet veren Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezimiz aracılığı ile binlerce kadına ulaşıyor, sorunlarının çözümü noktasında destek oluyor, her zaman yanlarında bulunuyoruz. Atakum İlçesinde kadına önem veriliyor. Kadınlar da bu önemin daha fazlasını hak ediyor. Biz de daha fazlası için mücadele ediyoruz” dedi.