KADIRGA ŞENLİKLERİ ÇAKIRLARDA YAPILDI

 KADIRGA ŞENLİKLERİ ÇAKIRLARDA YAPILDI Samsun'un geleneksel şenliklerinden biri olan "Kadırga Şenlikleri", bu yıl Çakırla Korusu'nda,, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı,bel

 KADIRGA ŞENLİKLERİ ÇAKIRLARDA YAPILDI

Samsun'un geleneksel şenliklerinden biri olan "Kadırga Şenlikleri", bu yıl Çakırla Korusu'nda,, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı,belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Zaman zaman şiddetli yağmur yağmasına karşın gün boyu süren şenliklerde Karadeniz müziğinin güçlü sesleri Havanur Çakır, Muhammet Ustabaşı, Serkan Kurnaz, Asman Bülbül, Yayla Uşakları Ali, Sebahattin Yanık, Hüseyin Aydın ve Cimilli İbo sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel ve hareketli parçalarla şenliğe gelenleri coşturdular. Katılımcılar yağan yağmura aldırış etmeden horon, kolbastı, halay ve çiftetelli oynayarak eğlendiler.  Cimilli İbo ise söylediği birbirinden güzel parçaların yanı sıra anlattığı fıkralarla izleyenleri kahkahaya boğdu.

Kadırga Şenliklerine Katkılarından dolayı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya, şenlik komitesi tarafından plaket sunulurken, Atakum'u kültür-sanat alanında Karadeniz'in başkenti yapmaya söz verdiklerini, bunun da başarmak için azimle, gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Taşçı, "Biz halka karşı düzgün, dürüst ve samimiyiz. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetler de en iyisi, en güzeli olacaktır. Çünkü Atakumlular buna layıktır" dedi.