KAPI KAPI ANLATACAĞIZ...

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP İl Başkanları toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Yasemin Öney Cankurtaran, çok sayıda milletvekili ve parti Meclisi üyesinin katıldığı ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda söz alan Akcagöz, "Yenikapı'da gerçekleşen mitingi önemsiyorum. O mitingde CHP Genel Başkanı'nın bulunması, gereken mesajların gereken yerlere iletilmesi açısından gayet iyi oldu. Bu nedenle Sayın Genel Başkan tarafından 12 madde halinde deklare edilen manifesto, oldukça önemlidir. Ben de bu manifestoyu, Samsun kamuoyuna sonuna kadar gayret göstererek anlatacağım" dedi.
Ülkenin bir travmatik darbe girişimi sürecinden geçtiğini belirten Tufan Akcagöz, demokrasi bizim kimliğimizdir. Biz demokratız. Demokrasiyi yeni öğreniyor değiliz. Bir kötü iş başa geldikten sonra, demokrasi bizim için araçtır diyenlerin de bu kurumun vazgeçilmez olduğunu savunmasını elbette takdirle karşılıyoruz. Ancak AKP hükümeti bundan sonra samimiyet sınavından geçecektir ve biz de bunun takipçisi olmak zorundayız. Bu samimiyet sınavı, toplumun genelini kucaklayıp kucaklamayacağı noktasındadır. Fetö'yü bu ülkenin başına kimin musallat ettiğini hepimiz biliyoruz. O halde AKP’nin artık yanlış yapma lüksü yoktur" dedi.
Ahmet Davutoğlu'nun tasfiyesinin de bir nevi darbe niteliğinde olduğunu belirten Akcagöz, "Darbe illa topla tüfekle olmaz. Bazen işte böyle millet iradesini yok sayacak hareketler yaparsanız, bu da darbedir. Şimdi bu nedenle atanmış bir Başbakan tarafından yönetiliyoruz. Umarım tüm bu yaşanılanlardan ders alınmıştır" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net