Kara sorumluluk taşıyanlar sorumsuzca konuşmaz dedi.

Başkan kara Dr

Başkan kara Dr. O Fevzi Gümrükçüoğlu’na yüklendi

Trabzon esnaf odaları birliği yönetim kurulu başkanı Metin Kara sorumluluk taşıyanlar sorumsuzca konuşmaz dedi

Dün bir gazeteye beyanat veren Trabzon büyük şehir belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu şehrin buluşma noktası olarak tabir edilen meydan parkında çay fiyatlarının yüksekliğinden herkes şikâyetçi ancak buradaki çay fiyatlarını biz belirlemiyoruz. Bu fiyatları veren esnaf odalarıdır. Gidin esnaf odasına sorun deyince bugün esnaf odaları birliği yönetim kurulu başkanı Metin Kara bir açıklama yaptı.

Başkan Kara meydan parkındaki işletmeci bizim üyemiz değil. Bu nedenle fiyatları bizden almıyor. Bu işletmeci Trabzon Ticaret Sanayi Odamızın üyesidir. Fiyatı bu nedenle Trabzon Ticaret Sanayi odası belirler. Bizim buraya yakından veya uzaktan müdahale etmemiz yanlıştır dedi.

Başkan Kara bu uygulama doğru mudur? Tamamen yanlıştır. Biz bize üye olacaklardan işletme belgesi veya kalfalık belgesi istiyoruz. Aksi takdirde iş yeri açtırmıyoruz. Elinde hiçbir belgesi olmayan vatandaş gidip Ticaret Sanayi Odasına aidatını ödeyip kayıt yaptırıyor. Belediyeden ruhsatını da alıyor, işyerini çalıştırıyor istediği fiyatı da Ticaret Sanayi Odası kendisine veriyor… Vatandaş fiyattan şikâyet edince de büyükşehir belediye başkanımız Dr. O Fevzi Gümrükçüoğlu hiçbir sorumluluğu ve hiçbir yaptırım gücü olmayan odamızı toplumun önüne atıyor. Bu kolaycılıktır, bu topu taça atmaktır dedi.