KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASINDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR...

Bu kez Samsunlu öğrenciler 'Trafik Dedektifi' oldu Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET'in desteğiyle başlatılan 'Trafik Dedektifleri' projesi ile bilinçlendirm




Bu kez Samsunlu öğrenciler ‘Trafik Dedektifi’ oldu


Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri” projesi ile bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında özel olarak 4 ilde düzenlenen eğitimlerin ikinci durağı Samsun oldu. Alparslan İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen eğitime katılan öğrenciler hem bilinçlendi hem de “Trafik Dedektifi” unvanına sahip oldu.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi, bu kez Samsunlu öğrencilerle buluştu. Samsun Alparslan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen eğitimde, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın hazır bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Yakup Çalışır konuşmasında “Trafik dedektifleri projesinin ilk ders açılışında birlikte olmaktan memnuiyet duyuyorum. Samsun ili trafik kurallarına uyma bakımından örnek gösterilecek bir il. Bu proje sadece bugünü değil yarınımızda şekillendirecek bir proje. Bu projede öğrendiklerimizi hemen sokağa çıktığımızda uygulayabileceğimiz ilkeleri ve kuralları içeriyor. Bu derste öğreneceklerinizi uygulamazsanız not kırıklığından öte hayatımız olumsuz etkilenecek. Yarının geleceği siz sevgili öğrenciler eminim ki farkınız çok olacaktır” dedi.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz konuşmasında “trafik eğitimi kapsamında eğitim yaptığımız illerden birinin Samsun olmasından çok memnunum. Projemiz ile tüm öğrencilere ve gençlere ulaşmak istiyoruz. Duyarlı ve trafik kültürü sahibi bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin konuşmasında Trafik çok önemli bir risk faktörü. Kalabalıklaşan şehirler ve insanları seyahat etmesi bu riski arttırıyor. Bu nedenle proje çok önemli. Gördüğümüz her kural ihlalini uyarmalı ve gerekli yerlere iletmeliyiz” dedi.

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın eğitim öncesi yaptığı konuşmada, projenin kısa zamanda çok ses getirdiğine dikkat çekerek trafik sorununun ancak bu denli güçlü bir işbirliğiyle çözülebileceğini belirtti. Aydın, “OPET olarak sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizle toplumda fark yaratmaktan hep onur duyduk. Trafik Haftası nedeniyle Samsun’a taşıdığımız Trafik Dedektifleri Projesi ile üç yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi. Bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçladıklarını da belirten Aydın, öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet etti.

Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından gerçekleştirilen eğitim ile çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımlarını amaçlayan proje, interaktif bir biçimde sürdürülüyor. Eğitim içeriğine uygun olarak sorumluluk verilen çocuklar, örnek olaylarda rol alarak trafik kurallarını öğreniyor. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşılırken OPET’ in marka karakteri de organizasyonlara renk katıyor.

180 BİN ÖĞRENCİ ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLDU

Trafik Dedektifleri Projesi ile bugüne kadar 11 ilde eğitim düzenlendi. Hala devam etmekte eğitimlerde yaklaşık 180 bin öğrenci proje kapsamında bilinçlendirilerek ‘Trafik Dedektifi’ oldu. Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor.  Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanıyor. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.