KARDA KIŞTA KALAN HAYVANLARA YEM!

Samsun Büyükşehir Belediyesi etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmayan hayvanların imdadına yetişti

Samsun Büyükşehir Belediyesi etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmayan hayvanların imdadına yetişti. Bir taraftan karla mücadele eden Samsun  Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının etkili olduğu kentte yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını ve sokakta yaşayan hayvanları unutmadı. Hem kent merkezinde hem de ilçelerde ekipler tarafından çeşitli alanlara yem bırakıldı.
Samsun'da 2 gündür devam eden kar yağışı ve beraberindeki soğuk hava, sokak hayvanlarının yaşamını ve yaban hayvanlarını olumsuz etkiledi. Karlı ve soğuk havada yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan hayvanların imdadına ise Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ve beraberindeki ekip, şehir merkezi ve ilçelerin farklı noktalarına bıraktığı yemlerle hayvanları besledi. Öte yandan sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen hayvanlar da belediye ekiplerince tespit edilerek tedavi altına alındı.
SOĞUK VE KARLI HAVALARDA YİYECEK BULMAKTA ZORLUK YAŞIYOR

Yemleme çalışmaları Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Terme Amazon Tabiat Parkı, kent merkezi, Golf Sahası, Amazon Parkı, Doğupark, Batıpark, Sevgi Cafe gibi birçok noktada gerçekleştirildi. Soğuk ve karlı havalarda sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının yiyecek sıkıntısı çekmelerinden dolayı ölüm oranlarında ciddi artışlar olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Yaban hayvanları ve sokakta yaşayan hayvanlarımız soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta zorluk yaşıyor. Hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek yardımında bulunuyoruz" dedi.
TOPLUMDA HAYVANLARA YÖNELİK DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Kara kışta hayvanlara el atmak, onlara da yardımcı olmak bir insanlık görevidir diye düşündüklerini belirten  Albayrak, "Bu vesileyle tabiat parklarımızdaki, bunların içerisinde Terme Amazon Tabiat Parkı var. Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimiz var. İlçelerimizdeki tüm noktalarda yemleme çalışmalarımız ise sürüyor. Sadece ilçelerde değil şehir merkezimizdeki birçok yere de yem ve ekmek bırakarak yalnızca yaban hayvanlarımız değil sokak hayvanlarımız için de yemleme çalışması yaptık. Amacımız hem hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak hem de toplumda hayvanlara karşı duyarlılık noktasında farkındalık oluşturmak. Bu anlamda yaban hayatı ve sokaktaki canlılar için koşturan tüm ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
BU KONUDA DA DUYARLI DAVRANMASI BİZİ ÇOK SEVİNDİRİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanlara yönelik duyarlı çalışmalarından memnun olduğunu belirten bir vatandaş ise, “ Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanlara yönelik çalışmaları takdir edici. Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı davranması bizi çok sevindiriyor. Hayvanların  beslenmesi çok güzel bir davranış. Umarım bütün herkese örnek olur” dedi.
Köksal ÖNER