KARDEF ve SAMSUN MÜBADELE DERNEĞİ İYİ PARTİ'DE

KARDEF (Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu) Başkanı Kemalettin Altınsoy ve yönetim kurulu ile Samsun Mübadele Derneği yönetim kurulu eşliğinde birleşen heyet İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziy

KARDEF (Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu) Başkanı Kemalettin Altınsoy ve yönetim kurulu ile Samsun Mübadele Derneği yönetim kurulu eşliğinde birleşen heyet İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Geçtiğimiz haftalarda Samsun il kongresinde kurucu başkanlığın ardından tekrar başkan seçilerek güven tazeleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü’ye hayırlı olsun diyen heyet, federasyon ve bağlı derneklerin çalışmaları konusunda bilgi verdi.
Atatürk'ün şehri dediğimiz Samsun’da “Benim doğum günüm Samsun’a çıktığım gündür” Diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrileri olarak KARDEF ve Samsun Mübadele Derneği olarak Samsun’da yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz diyen Başkan Altınsoy ve Yanık, “ Samsun’da birçok faaliyet sürdürüyoruz. Bunlar arasında Atakum’da 6 dönümlük bize tahsis edilen bir arazi var. İçerisinde 250 m2 üzerine kurulu 2 buçuk katlı bir bina yapılıyor. Binanın önünde yer alacak büyük bir bahçe içerisinde organik Rumeli pazarı düşünüyoruz.  Bu projenin en can alıcı noktası, Balkanlarda bırakmış olduğumuz eserlerin minyatürünü bu arazi içerisinde yapacak olmamız. Türkiye ve Karadeniz’de ilk defa 16 tane eserin minyatür projesi 3 dönümlük arazine yer verilecek olması. Bunlar arasında Sultan Murat Türbesi, Atatürk’ün Selanik’teki evi, Mostar Köprüsü, Saat kulesi gibi birçok eserin minyatürü burada vatandaşların hizmetine açılacak. Yolumuz uzun ince bir yol. Bu yolu dernek başkanları dernek yöneticileri federasyon ve konfederasyon olarak hep beraber aşacağız. Biz de prensip olarak 'ben' yok 'biz' kavramı var. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz” diye projelerini anlattılar.
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, “Bizim yöneticilerimiz arasında da mübadiller ve muhacirler var. Biz Türkler olarak çok renkli ve muhteşem bir toplumuz. Kültür çeşitliliğimiz çok renkli ve dünyada eşi benzeri yok. Kültürüne bağlı bir toplum olarak bu vatanın her bireyi bizler için çok değerli. Dernekler bu çok renkli kültürümüzün tanıtımı ve devamlılığı yönünde olmazsa olmazımız” sözleriyle KARDEF ve Samsun Mübadele Derneği’nin İYİ Parti İl Başkanlığı’na düzenlemiş oldukları ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade etti.