KARİKATÜRCÜLERDEN YENİ DERGİ

OMÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Karikatür Topluluğu Tarafından çıkartılan 'Vakitsizler' isimli Karikatür Mizah Dergisinin tanıtımı yapıldı ve  daha ardından Topluluk üyelerinin eserlerinden oluşan Kar

OMÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Karikatür Topluluğu Tarafından çıkartılan “Vakitsizler” isimli Karikatür Mizah Dergisinin tanıtımı yapıldı ve  daha ardından Topluluk üyelerinin eserlerinden oluşan Karma Karikatür Sergisi açıldı.

Dergi tanıtımı ve Karikatür Sergisinin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Tomak, Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, Topluluk Başkanı Oğuz Akan, Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar  yaptığı konuşmada Topluluğun, karikatür çizmeyi öğretmek, geliştirmek ve karikatür sergilemek, toplum bilinci oluşmasına katkıda bulunmak, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek, espri ve çizim yöntemlerini geliştirmek, öğrencilerin boş zamanarını değerlendirmek, özgüven ve paylaşım duygusu yaşatmak, mizah ve hoşgörü ortamı oluşturmak, karikatür arşivi oluşturmak ve sergiler düzenlemek gibi hedefleri gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti. Yazar, okullardaki eğitici karikatür boyama etkinlikleri  ve dergi çalışmalarından dolayı topluluk üyelerine teşekkür etti.

Topluluk Başkanı Oğuz Akan, toplumsal, kültürel, sanatsal ve eğitsel alanlarda  öğrencilerin gelişmelerine yardım etmek ve boş zamanlarını anlamlı şekilde değerlendirmek amacıyla  kurulan topluluğun faaliyetlerinden söz etti.

Topluluk üyesi Elif  Karamustafa’da  Topluluk üyelerinin çalışmalarını ve ifade biçimlerini anlamlı şekilde birçok insana ulaştırmak ve bilim, kültür, sanat, faaliyetlerinde  bulunabilmek amacıyla “Vakitsizler “adlı dergiyi çıkarmaya karar verdiklerini belirtti ve derginin tanıtımını yaptı.

Konuşmaların ardından  teşekkür belgeleri verilerek  18 katılımcının 45 eserinden oluşan Karikatür Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.