KAZAYA İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ…
İKİ KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ… KAZAYA İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ… Pat Pat kazalarının önüne geçilemiyor
İKİ KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ…
KAZAYA İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ…
Pat Pat kazalarının önüne geçilemiyor.
Ünye ilçesinde meydana gelen pat pat kazasında iki kişi ölümün eşiğinden döndü.
Ordu’nun Ünye ilçesinde tarım aracı olarak bilinen pat pat'ın devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Grup Amirliği ekipleri olaya müdahale ederken, pat pat aracından çıkarılan yaralılar kaza yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Ünye itfaiye Grup Amirliği önü, Ünye çevre yolu ayrımında gerçekleşen olayda, tarım aracı olarak bilinen patpatın sürücüsü direksiyon hâkimiyetini kaybedince araç devrildi. Araçta bulunan M.Ç. ve F.Ç. adlı çift Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesiyle araçtan çıkartılarak hastaneye sevk edildi.
ASLINDA TARIM ARACI…
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, halk arasında patpat diye tabir edilen, bölgemizde yoğun olarak kullanılan ve sayıları ise her geçen gün artan tarım araçlarının bilinçsiz kullanılmasına dikkat çekerken, bunun ise özellikle yaz aylarında ve havaların yağışlı olduğu dönemlerde, sık sık ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kazaların yaşanmasına yol açtığını belirttiler.
AZAMİ HIZLARI 18 KM OLMALI…
Yetkililer, tarım aracı olarak kullanılan ve trafiğe çıkması yasak olan patpatların, Ordu ilinde de sıklıkla kullanıldığını hatırlatarak, “Bilinmesi gereken patpat isimli bu araçlar karayolu taşıtı değil zirai amaçlı kullanılan taşıtlardır. Tarla sürmek amacı ile alınan ancak daha sonra yük ve yolcu taşımada da kullanılan pat pat kazalarının sebebi olarak arka römorka sonradan takılan 4 ileri şanzımanın olduğu ileri sürülmektedir. Yük ve yolcu taşınırken, römork ve tarım aracının birleştiren bağlantının kırılmasıyla araç takla atmaktadır. Patpatlar küçük yaşta çocuklar başta olmak üzere her yaşta insan tarafından köylerde çok kullanılmaya başlandı. Piyasa değeri 5 bin ila 13 bin lira arasında değişen tarım araçlarının üzerinde azami hızları da belirten saatler bulunmuyor. Azami hızlarının saatte 18 km olmasına rağmen bu hız limitine uyulmadığı görülüyor” şeklinde açıklamada bulundular.