KENT MEYDANI HAYATA GEÇİRİLDİ

Ayvacık İlçesinin Turizm bölgesi İlan edilmesiyle birlikte Belediye Başkanı Mustafa Belur'un ivedilikle yapılması gerektiğini düşündüğü projelerden biri olan Kent Meydanı Projesi  hay

Ayvacık İlçesinin Turizm bölgesi İlan edilmesiyle birlikte Belediye Başkanı Mustafa Belur’un ivedilikle yapılması gerektiğini düşündüğü projelerden biri olan Kent Meydanı Projesi  hayata geçirildi.

[gallery ids="40692,40694,40695"]
Bu proje ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin dinleneceği, oturup çaylarını yudumlayacağı ve sosyal alanlarının daha da genişlemesine vesile olacak. Sahil parkının devamı olarak yapılan Kent Meydanı Projesinin içinde saat kulesi ve şadırvan da bulunmakta.  İlçenin Orhangazi Mahallesi Ayhan Şahenk Meydanında bulunan ve yapımına 2014 yılında başlanan kent meydanı projesi ilçenin görünümü içinde oldukça önemli rol oynuyor.
Yaklaşık 23 bin nüfuslu Ayvacık  İlçesinde ilçe halkının veya gelecek olan misafirlerin sosyal aktivitelerinin yanı sıra resmi ve özel törenlerinde düzenlenebileceği modern bir kent meydanı yapılması için yoğun olarak çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Başkan Belur şu ifadelere yer verdi; “Sözünü verdiğimiz 17 projemizden biri olan Kent Meydanı Projemizin çalışmaları hızla devam ediyor. İlçemiz her modern şehrin sahip olması gereken, içinde saat kulesi ve şadırvan, kamelyalar, karavan park, amfi (Katlı oturma alanları) ve 70 araçlık oto parkı bulunan modern bir kent meydanına sahip oldu. İlçemizin görsel vitrininde önemli katkısı olacak olan Kent Meydanının gece  daha ışıltılı ve güzel görünmesi için içerisinde bulunan ağaçlara fenerler asarak ışıklandırılmasını sağladık. Tek eksiğimiz amfi katlı oturma alanı, onunda yapımına önümüzdeki haftalarda başlayacak ve bir an önce bitmesini sağlayacağız. Yeşil alanlarıyla şehre nefes aldıracak ferah bir meydanı Allah izin verirse halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.