KIRGIZ HEYET BAŞKAN YILMAZ'I ZİYARET ETTİ

Kırgızistan'ın en büyük ikinci şehri olan Osh şehri Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak geldikleri Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziy

Kırgızistan’ın en büyük ikinci şehri olan Osh şehri Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak geldikleri Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ettiler.
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya gelen Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev, şehirlerinin Samsun ile benzer birçok noktası olduğunu ve kardeş iki ülkenin insanları olarak,  iki şehir arasındaki bağları güçlendirmek istediklerini belirtti.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırgızistan’ın başkenti olan Bişkek ile ilişkilerin oldukça iyi olduğunu ifade ederek , “Kırgızistan’ın başkenti Bişkek ile daha önce kurulmuş bir kardeş şehir ilişkimiz vardı. Bu ilişkimizi sürdürüyoruz. Bişkek’te yapılan Türk Dünyası Mühendisler Birliği’nin bir programı vardı o program dolayısıyla Bişkek’te bulunmuştum. Sizin şehrinize de gelmek bundan sonra nasip olur diye umuyorum” dedi.
SAMSUN’U AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİYORUM
Samsun hakkında çeşitli bilgiler veren Başkan Yılmaz, Samsun’un gelişen ve değişen bir şehir olma yolundaki hedeflerine her geçen gün daha da yaklaştığını belirterek, “Şehrimiz tarihsel süreç içerisinde giderek büyüyen, sanayileşen, kentsel ölçekte de donanımlarını çağın gerektiği şekilde kurgulayan, modern bir batı Avrupa şehri olma hedefine hızla koşuyor. Bu yarışta uzun bir süredir belediye başkanlığı yapıyorum. Belediye başkanlığı döneminden önce de 6 yıllık Karayolları Bölge Müdürlüğü geçmişim var. Dolayısıyla şehir hayatındaki gelişim sürecinin aşağı yukarı son 25 yıllık sürecini adeta avucumun içi gibi biliyorum. Şehircilikle ilgili bu ilişkilerimiz inşallah karşılıklı olarak tecrübe paylaşımı da sağlar” açıklamalarında bulundu.
Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev de, Samsun’u Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç sayesinde daha iyi tanıdıklarını ve kendilerine kardeş şehir olmaları yönünde önerilerde bulunduğunu söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç bey bizi ziyaret ederek Samsun’un şehrimize çok benzediğini, kardeş şehir olmamız yönünde çalışmalar yapabileceğimizi belirtti. Biz de uluslararası arenada dostluklar kurmak için iyi bir fırsat olduğunu düşündük. Bu sebeple sizi ziyaret ettik. Sizlerle iyi niyet protokolü imzalamak istedik. Amacımız, iki şehrin kültür ve ekonomi açısından birbirini birleştirmesi, halklar arası ilişkileri daha güçlü bir hale getirmektir. İki ülkenin liderleri bu konular hakkında ciddi adımlar attı. Biz de onlar gibi iki şehrin başkanı olarak ciddi adımlar atarak ilişkilerimizi pekiştirmek istiyoruz.  Sizlerin sıcakkanlılığı, misafirperverliği tüm dünyaya örnektir. Kırgızlarda bir adet vardır, birisini ilk gördüğümüzde tanış oluruz, daha sonra akraba sayarız. İnşallah iki şehir de bu şekilde akraba olacak” dedi.
Konuşmaların ardından Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev, Başkan Yılmaz’a el yapımı yöresel bir halı, Başkan Yılmaz ise meslektaşına Samsun motifli bir kahve takımı hediye etti.
Kırgızistan’dan gelen heyet arasında, Osh Tarım Üniversitesi Rektörü Seit Amatov, Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneş Başkan Danışmanı Kuşabak Tezakbaev, Osh Isı Santrali Müdürü Anarbek Attokurov ve Kırgız Cumhuriyeti Olağanüstü Haller Bakanlığı Şehir Daire Başkanı Nurlan Baymuratov da hazır bulundu.