Kısa adı TİAB olan Trabzon iş adamları ve bürokratlar derneği...

Trabzon Çalıştayı… Kısa adı TİAB olan Trabzon iş adamları ve bürokratlar derneği gecen hafta Trabzon valisi, büyükşehir belediye başkanı O

Trabzon Çalıştayı…

Kısa adı TİAB olan Trabzon iş adamları ve bürokratlar derneği gecen hafta Trabzon valisi, büyükşehir belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu İstanbul’da olduğu için Genel Sekreter Davut Çakır, TTSO, TTB, TGC, TÜMOBB ve Ak Parti İl başkanını ve KTÜ Rektörünü ziyaret ederek İstanbul’da düzenlenecek olan yapılan Trabzon Çalıştay’ına davet ettiler.

Bu davete uyarak İstanbul Ümraniye’de Milli Emlak’tan kiralanan 500 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan Trabzon parka gittik. İlimiz valisi, Ak Parti Milletvekili Erdoğan Bayraktar, CHP milletvekili Volkan Canalioğlu, B.B şehir belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Yıldız Üniversitesi  rektörü Prof. Dr. İsmail yüksek, Kocaeli üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Sezen Komşuoğlu, Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Şükrü Köleoğlu, Ortahisar belediye başkanı Av. Metin Genç, Vakfıkebir belediye başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız, Tonya belediye başkanı Osman Beşel, Düzköy belediye başkanı Abidin Çelik, İnşaat mühendisleri odası başkanı Mustafa Yaylalı, Mimarlar odası başkanı Sayım  Adanur, Çevre mühendisleri odası başkanı Vildan Özmençelik.

Açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu başkanı Atalay Şahinoğlu, hep Trabzonluyuz diyoruz şehrimize hiçbir şey yapmıyoruz. Böyle şey yok. Hepimiz bu güzel şehir için elimizi taşın altına sokmalıyız dedi. Ardından kürsüye gelen genç arkadaşımız Hakan Altun, Trabzon hiçbir proje üretmiyor, hiçbir yatırım yapmıyor, Avrupa birliği fonlarıyla ilgilenmiyor, istihdam artırıcı projeler üretmiyor, her gün kan kaybediyor dedi. Aslında Altun haksız değildi… Ama anında burun kıvıranlar olduysa da Altun hiç istifini bozmadan sunumunu bitirdi. Kürsüye gelen vali Abdul Celil Öz, yine her zamanki gibi yapacağız edeceğiz deyip sözlerini bitirirken, kürsüye gelen CHP Trabzon milletvekili Volkan Canalioğlu ise Trabzon’da TEKEL, Fiskobirlik, EBK, SEK,  Sümerbank’ı kapattınız yerine ne açtınız diye sordu. Kürsüye gelen Trabzon büyükşehir belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu sağolsun ezberimizi hiç bozmadı… Belediyenin CD’sini yayına verdi ve işte bakın Kanuni Bulvarı, Atapark Erdoğdu yolu, Karşıyaka Uğurlu yolu, Karayolları, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi ve Yeni Cuma kentsel dönüşümleri,  TOKİ, Galyan barajı ve 5 yıldızlı köpek barınaklarını, Orman ve Su İşleri bakanlığı, biz ise meydan parkının ikinci etabını ve eski belediye binasını onarıyoruz. 5000 kişiye iş bulduk ve göçü durduk deyince kürsüye gelen milletvekili Bayraktar ise kimse kimseyi kandırmasın bu şehirden göç var, el ele vermeliyiz. İş adamlarını şehrimizde yatırım yapmaya, istihdam artırıcı projeler üretmek için davet etmeliyiz. Bu şehre fabrikalar getirmeliyiz dedi. Bayraktar şehri iyi biliyor, iyi yaşıyor ve bu şehre karşı büyük bir ilgi duyuyor. Yaşadığı heyecanı kürsüden Çalıştay’a katılanlarla paylaştı ve bu dönem aday değilim diyerek sözlerini bitirdi.

Bu şehre çalışan bu şehir için mücadele edeni fazla yaşatamazlar… Bu böyle biline!