KİTAP, EN BÜYÜK DOSTUMUZ!

Samsun'un İlkadım ilçesindeki İlyasköy Türk – İş İlkokulu Müdürü Nuri Gülay," okulumuzda daha önce görev yapmış olan merhum öğretmeniz Yetkin Usta'nın adına yeğeni ve ailesi tarafından yaptırılan okul

Samsun'un İlkadım ilçesindeki İlyasköy Türk – İş İlkokulu Müdürü Nuri Gülay," okulumuzda daha önce görev yapmış olan merhum öğretmeniz Yetkin Usta'nın adına yeğeni ve ailesi tarafından yaptırılan okulumuzun kütüphanesi öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aktif şekilde kullanılmaktadır“ dedi.
İlyasköy Türk – İş İlkokulu Müdürü Nuri Gülay,"16 Ekim 2018 yılında merhum öğretmeniz Yetkin Usta'nın adına yeğeni ve ailesi tarafından yaptırılan kütüphanede yeren kitaplardan öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından düzenli bir şekilde kullanılmaktadır. Kitap bizim en büyük dostumuzun olduğunu bir kez daha hatırlatmak zorundayım" dedi.
KÜTÜPHANEMİZ DÜZENLİ OLARAK KULLANILMAKTA
Acılan kütüphaneye büyük bir ilginin olduğunu hatırlatan Okul Müdürü Nuri Gülay, "2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde, haftanın bir gün ders saatinde kütüphanede okuma yapmaktadırlar. Okul kütüphanemizin görsel olarak da zengin şekilde tasarlanması öğrencilerimizin okuma zevkini arttırmaktadır. Haftalık okuma saatini bilen öğrenciler öğretmenleri ile kütüphanede okuma yapmakta ve bir sonraki hafta aynı saatte kaldığı yerden devam etmekte yahut kitabı ödünç alarak bitirip kütüphaneye teslim etmektedirler. Kütüphanemizde öğrencilerimizin seviyesine uygun 1500 adet kitap bulunmaktadır“ diye konuştu.
KİTAP OKUYARAK BİLİNÇLENEN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Böylesine güzel bir imkânın öğrencilere sağlanmasının önemine değinen Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, “okulumuza düzenlemiş oldukları başarılı kan bağışı kampanyasından dolayı teşekkür ziyaretine gelmiş iken kütüphane de görmüş olduk. Bu derece güzel bir uygulamadan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum. Her okulda kütüphane olmalı. Burada bilinçlenen öğrenciler ailelerini kan bağışına yönlendirdiler ve çok başarılı bir kan bağışı faaliyeti oldu. Bütün hepsine hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER