KIZILOT ORTAOKULUN'DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Kızılay ile Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Kızılot Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kan bağışı kampanyasına çevre mahallelerin muhtarları, imam-hatipleri, vatandaşlar ve öğrenci velileri dave

Kızılay ile Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Kızılot Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kan bağışı kampanyasına çevre mahallelerin muhtarları, imam-hatipleri, vatandaşlar ve öğrenci velileri davet edildi.
Bağış kampanyası kapsamında ilk olarak okulun tüm öğrencilerine Kızılay tarafından kan bağışıyla ilgili önemi ile ilgili bilgiler verildi. Daha sonra öğrenciler Kan bağışına çevredeki vatandaşlarına ulaştırılmak üzere bilgilendirme kartları dağıttılar. Kan bağışında bulunmak isteyenler formları doldurdu.  Kan bağışına öğretmenler, çevre mahallelerin muhtarları, öğrenci velileri ve vatandaşlar kan vererek destekte bulundu.
ÖĞRENCİ VELİLERİNİ KAN BAĞIŞINA TEŞVİK ETTİK
Kampanyanın organizatörlerinden Kızılot Ortaokulu Müdürü Aydın Kuru, “ Kan bağışı kampanyası Kızılot ve çevresinde ilk defa düzenlendi, Kan bağışı kampanyasına destek olmaları için çevrede yaşayan tüm duyarlı vatandaşları kan vermeye davet ettik. Amacımız öğrenci velilerini kan bağışına teşvik etmek olduğu. Öğrencilerimiz, bilgilendirme kartları ile kapı kapı dolaşıp mahallelerdeki vatandaşlarımızı kampanyaya davet ettiler. Burada bağışlanan kanlar belki bir bebeğe, belki de bir anneye hayat verecek" diye konuştu.
KIZILOT’A ÖNEMLİ BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kan bağışında bulunan Karacalı Mahallesi Muhtarı Adem Ekici ise, "Bazı şeylerin önemini başımıza gelince daha iyi anlıyoruz. Umarım verdiğimiz kanlar birilerinin derdine çare olur. İnşallah bu kanlar çaresiz insanlara bir çare olur" ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net