KÖTÜ MALZEMEYLE YAPILAN SAMSUN TOKİ BİNALARI NE OLACAK?

KÖTÜ MALZEMEYLE YAPILAN SAMSUN TOKİ BİNALARI NE OLACAK? Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, TOKİ inşaatlarında kalitesiz ürün kullanıldığını kabul etti ve bu malzemelerin artık

KÖTÜ MALZEMEYLE YAPILAN SAMSUN TOKİ BİNALARI NE OLACAK?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, TOKİ inşaatlarında kalitesiz ürün kullanıldığını kabul etti ve bu malzemelerin artık TOKİ inşaatlarına girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
Maşallah…!
Vicdan azabı çekti galiba başkan, en sonunda gerçeği söyledi.
Esas mesele, TOKİ başkanının itirafları değil.
Peki, Samsun’un Canik ve İlkadım ilçelerinde bugüne kadar yapılan ve halen içinde vatandaşların oturduğu binaların durumu ne olacak?
Başkan’dan bu konuda her hangi bir açıklama duyamadık.
TOKİ’nin Samsun’da özellikle Canik ve İlkadım ilçesinde önemli yatırımları bulunuyor.
Daha önce de Samsun’da TOKİ mağdurlarının şikâyetleri ayyuka çıkmıştı.
Hatta MHP Samsun milletvekili Cemalettin Şimşek yer yer dökülen binalarda incelemeler yapmış, resimler de çektirerek bu rezalet durumu kamuoyunun bilgisine açıklamıştı.
Şimdi Bu şikâyetlerin büyük bir kısmının haklılığı ve İnşaat işçiliği ile kullanılan malzemeye dayalı olduğu ortaya çıktığına göre ne yapılacak?
Merak edilen konu bu...

ÇARE NE?

“Bundan sonra TOKİ’ye kalitesiz malzeme girmeyecek. Taviz vermeyeceğimiz noktalardan birisi kalite olacak. Bütün paydaşlarımız bunu bilmeli ve kendini buna göre konumlandırmalı. TOKİ, kalitede referans olacak” diye açıklama yapan hidayete ermiş TOKİ Başkanı, yarın öbür gün ucuz ve adi malzeme ile yapılan mevcut binaların her hangi bir şekilde çökmesi, yıkılması gibi durumlarda ne yapacak?
Bence asıl bu soruların cevabını vermeli TOKİ Başkanı Turan...

BİR GECEDE BİR KAT


Samsun’daki TOKİ binalarının inşaatları sırasında kalitesiz malzemenin kullanılmasının dışında bence korkunç denecek kadar müteahhit hataları da vardı.
Nitekim inşaat konusunda uzman olanlar, TOKİ inşaatlarında bir gecede bir kat yapıldığını, dökülen betonların tüp gazlı sobalarla kurutulduğunu ve bu durumun beton tekniği açısından sakıncalı olduğunu söylüyorlar...

HESABI SORULSUN


Şimdi TOKİ Başkanı vicdanının sesini dinleyerek itiraflarda bulunmuş. “Kötü malzeme kullanıldı” demiş. Peki, bu kötü malzemeyi müteahhitler sizin müsaadenizle mi, yoksa kendi inisiyatifi ile mi kullanmış?
Bunların hesabı sorulmayacak mı?
Yapanın yanına kar mı kalacak?